Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ceviche (af torsk, laks etc.)


Forret til 10 personer
 

Alle vægtangivelser = klargjort vægt

  • 900 g fersk torsk eller laks *) (uden skind, ben eller det brune fedt under lakseskindet) = ca. 1200 g købefisk

  • 250 g (1 stk) fennikel

  • 300 g (syrligt) æble

  • 200 g agurk

  • 200 g saft af (6-7 stk) lime

  • Salt og peber

*) i sushi-kvalitet, da fisken forbliver rå i retten

 
  1. Skyl, tør og klargør fennikel, æble og agurk. Skær dem i små 3x3 mm tern og låg dem i en skål med låg.

  2. Pres saften af limefrugterne over grøntsagerne, og smag til med salt og peber.

  3. Gå fisken efter, og fjern evt. ben, skind og brunt fedt (laks). Skær den 2x2 cm tern og sæt tildækket på køl.

  4. 15 min *) før serveringen vendes fisken grundigt i lime/grøntsagsblandingen og trækker indtil servering.

  5. Pynt evt. med korianderblade.

*) 5 min trækketid giver sushi-agtig "rå" fisk, mens 30-60 giver en "bagt" fisk - 15 min er en mellemting.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016