|
Ceviche (af torsk, laks etc.)
Forret til 10 personer
|
Alle vægtangivelser = klargjort vægt |
-
900 g fersk
torsk
eller laks
*) (uden skind, ben
eller det brune fedt under lakseskindet) = ca. 1200 g købefisk
-
250 g (1 stk)
fennikel
-
300 g (syrligt)
æble
-
200 g
agurk
-
200 g saft af (6-7 stk)
lime
-
Salt og peber
*) i sushi-kvalitet, da fisken forbliver rå i retten |
|
-
Skyl, tør og klargør fennikel, æble og agurk. Skær dem
i små 3x3 mm tern og låg dem i en skål med låg.
-
Pres saften af limefrugterne over grøntsagerne, og smag
til med salt og peber.
-
Gå fisken efter, og fjern evt. ben, skind og brunt fedt
(laks). Skær den 2x2 cm tern og sæt tildækket på køl.
-
15 min *) før serveringen vendes fisken grundigt i
lime/grøntsagsblandingen og trækker indtil servering.
-
Pynt evt. med korianderblade.
*) 5 min trækketid giver sushi-agtig "rå" fisk, mens
30-60 giver en "bagt" fisk - 15 min er en mellemting. |
|
|