|
Gravad laks
Til 10-12 personer (forret) - skal
forberedes 3-4 dage før servering.
Sauce
|
|
3-4 dage før
-
Skyl,
tør, pluk og hak dilden fint.
-
Knus korianderfrøene og bland med salt, sukker og dild.
-
Gå laksen efter for ben og læg den ene side med skindet nedad på et stort stykke
køkkenfilm.
-
Fordel dildblandingen på kødsiden, kværn frisk peber
over og tryk krydderierne lidt ned.
-
Læg det andet laksestykke med kødsiden nedad ovenpå.
-
Pak
grundigt ind i filmen - og dernæst i et ekstra stykke film
udenpå så det er helt tæt.
-
Læg i et fad med høje sider (der kan løbe vædske ud) og
placer et andet fad med noget tungt over.
-
Stil på køl i 3-4 dage, og vend pakken 2 gange i
døgnet. Laksen vil afgive en del væde, og det er med til at grave laksen.
Ved servering
-
Pak
laksen ud og skær den i tynde skive (på skrå i fiskens længderetning)
-
Pynt evt. med lidt ekstra dild.
-
Sauce: Skyl, tør, pluk og hak 1 bundt dild fint.
-
Pil skalotteløget og skræl peberroden. Riv 1 spsk af
hver
-
Rør sukkeret helt ud i senneppen, og tilsæt resten af
ingredienserne.
Server godt (sur-)brød til. |
|
|