Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Gravad laks


Til 10-12 personer (forret) - skal forberedes 3-4 dage før servering.

 

Sauce

Gravad laks, udskåret

Gravad laks, pakket3-4 dage før

  1. Skyl, tør, pluk og hak dilden fint.

  2. Knus korianderfrøene og bland med salt, sukker og dild.

  3. Gå laksen efter for ben og læg den ene side med skindet nedad på et stort stykke køkkenfilm.

  4. Fordel dildblandingen på kødsiden, kværn frisk peber over og tryk krydderierne lidt ned.

  5. Læg det andet laksestykke med kødsiden nedad ovenpå.

  6. Gravad laks, udpakkede stykkerPak grundigt ind i filmen - og dernæst i et ekstra stykke film udenpå så det er helt tæt.

  7. Læg i et fad med høje sider (der kan løbe vædske ud) og placer et andet fad med noget tungt over.

  8. Stil på køl i 3-4 dage, og vend pakken 2 gange i døgnet. Laksen vil afgive en del væde, og det er med til at grave laksen.

Ved servering

  1. Rævesauce til gravad laksPak laksen ud og skær den i tynde skive (på skrå i fiskens længderetning)

  2. Pynt evt. med lidt ekstra dild.

  3. Sauce: Skyl, tør, pluk og hak 1 bundt dild fint.

  4. Pil skalotteløget og skræl peberroden. Riv 1 spsk af hver

  5. Rør sukkeret helt ud i senneppen, og tilsæt resten af ingredienserne.

Server godt (sur-)brød til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016