Kom fløden i en skål (eller en lille
ketchupflaske, hvis man har det) og tilsæt 20 g citronsaft. Ryst/rør rundt en enkelt gang og lad stå i mindst 15 min. (gerne
mere) og rør derefter rundt i/ryst flaksen med den nu tykke, syrnede fløde.
Laksen skæres i bittesmå tern (3x3
mm): skær i skivede plader, skær disse i strimler – og skær strimlerne i
små tern. Foodprocessor/blender giver mos og skal undgås.
Tilsæt olien og rør godt rundt
(ellers bliver laksen hvid når citronsaften kommer i). Smag til med salt,
peber, purløg/kørvel og citron. (Nu kan retten gemmes i køleskab en times
tid hvis nødvendigt.)
Bland feldsalat og rucola og fordel det på tallerkenerne.
Anret laksen på midten af hver tallerken (brug evt. en stålring).
En 12-cm ring skal fyldes knapt 1/2 op.
Dryp den syrnede fløde over salaten
(fortynd evt. dressingen med lidt vand hvis den er blevet for tyktflydende).
Evt. pyntes med lidt fintskårne
citronskaller ovenpå laksen.