Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Laksetatar


Til 6 personer (stor forret eller frokostret)

 

  1. Kom fløden i en skål (eller en lille ketchupflaske, hvis man har det) og tilsæt 20 g citronsaft. Ryst/rør rundt en enkelt gang og lad stå i mindst 15 min. (gerne mere) og rør derefter rundt i/ryst flaksen med den nu tykke, syrnede fløde.

  2. Laksen skæres i bittesmå tern (3x3 mm): skær i skivede plader, skær disse i strimler – og skær strimlerne i små tern. Foodprocessor/blender giver mos og skal undgås.

  3. Tilsæt olien og rør godt rundt (ellers bliver laksen hvid når citronsaften kommer i). Smag til med salt, peber, purløg/kørvel og citron. (Nu kan retten gemmes i køleskab en times tid hvis nødvendigt.)

  4. Bland feldsalat og rucola og fordel det på tallerkenerne. 

  5. Anret laksen på midten af hver tallerken (brug evt. en stålring). En 12-cm ring skal fyldes knapt 1/2 op.

  6. Dryp den syrnede fløde over salaten (fortynd evt. dressingen med lidt vand hvis den er blevet for tyktflydende).

  7. Evt. pyntes med lidt fintskårne citronskaller ovenpå laksen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2021  -  Opdateret 21-04-2021