Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Stenbiderrogn/avocado-tårn


Forret til 4 personer.

 

Stenbiderrogn med avocado
  1. Reven agurk

    1. Agurken skylles, flækkes og kernerne fjernes. Resten rives groft.

    2. Kom saltet ved i en skål og lad det stå 1-2 timer

    3. Skyl det værste salt fra, og pres væden ud af agurkerne

    4. Hak chilien meget fint og vend i.

    5. Pil og hak skalotteløgene meget fint og vend i.

  2. Avocadomasse

    1. Fjern sten og skal fra avocadoerne

    2. Blend dem med creme fraiche, hvidløg og citronsaft.

    3. Smag til med salt og peber.

    4. Udblød husblasen i koldt vand 10 min. Fisk dem op med det vand der hænger ved, og smelt i en lille gryde over vandbad.

    5. Vend husblasen i avocadomassen

    6. Sæt 4 stk 8 cm stålringe på bagepapir i et fad og fordel avocadomassen i bunden af ringene og jævn overfladen ud.

    7. Sæt på køl.

  3. Vagtelæg

    1. Lægges i kogende vand i 2 min 15 sek og derefter i koldt vand

    2. Pilles.

    3. Den øverste 1/2 cm (fra den smalle ende) skæres af, så blommen netop er synlig.

  4. Anretning

    1. Fordel stenbiderrognen ovenpå avocadomassen og tryk godt sammen i ringen.

    2. Tryk et æg (med æggeblommen opad) ned i hver ring.

    3. Fordel den revne agurk rundt om ringen (på ydersiden).

    4. Træk forsigtigt ringene op og væk.

    5. Pynt med kapers og karse.

Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.

 

VINFORSLAG: Oversøisk Chardonnay eller anden fyldig hvidvin med noget syre.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016