|
Stenbiderrogn/avocado-tårn
Forret til 4 personer.
-
Reven agurk
-
Agurken skylles, flækkes og kernerne fjernes. Resten rives groft.
-
Kom saltet ved i en skål og lad det stå 1-2 timer
-
Skyl det værste salt fra, og pres væden ud af agurkerne
-
Hak chilien meget fint og vend i.
-
Pil og hak skalotteløgene meget fint og vend i.
-
Avocadomasse
-
Fjern sten og skal fra avocadoerne
-
Blend dem med creme fraiche, hvidløg og citronsaft.
-
Smag til med salt og peber.
-
Udblød husblasen i koldt vand 10 min. Fisk dem op med
det vand der hænger ved, og smelt i en lille gryde over vandbad.
-
Vend husblasen i avocadomassen
-
Sæt 4 stk 8 cm stålringe på bagepapir i et fad og
fordel avocadomassen i bunden af ringene og jævn overfladen ud.
-
Sæt på køl.
-
Vagtelæg
-
Lægges i kogende vand i 2 min 15 sek og derefter i
koldt vand
-
Pilles.
-
Den øverste 1/2 cm (fra den smalle ende) skæres af, så
blommen netop er synlig.
-
Anretning
-
Fordel stenbiderrognen ovenpå avocadomassen og tryk godt sammen i
ringen.
-
Tryk et æg (med æggeblommen opad) ned i hver ring.
-
Fordel den revne agurk rundt om ringen (på ydersiden).
-
Træk forsigtigt ringene op og væk.
-
Pynt med kapers og karse.
Spises med en skive godt (evt. letristet) brød til.
VINFORSLAG: Oversøisk
Chardonnay eller anden fyldig hvidvin med noget syre.
|
|
|