Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pighvar med forårsløg og kartofler


Hovedret til 4 personer.

 

  • 1 pighvar på ca. 1,5 kg (giver ca. 600 g filet uden skind - 2 store og 2 mindre)
  • Lidt smør/olivenolie til stegning

Forårsløgsovs

(ca. 3/4 kg kartofler)

  1. Forårsløgene (undtagen de sidste hvide 3-4 cm) skæres i 3 cm stykker  på skrå og sauteres i 1/2 spsk smør og 1/2 dl vand i ca. 3 min for middel varme.
  2. (Tilbered kartoflerne.)
  3. Fiskefond og Noilly Prat koges ind til ca. det halve og det kolde smør piskes i en 1/2 spsk ad gangen. Tilsæt citronsaft og smag tl med salt og peber. Kom løgene i og læg låg på.
  4. Krydr pighvarfiletterne med salt og peber og steg ved middelvarme ca. 1-2 minutter på hver side (afhængig af tykkelse).
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016