Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Hummer-fond


Til 2 x 8 dl. Hver portion rækker som udgangspunkt for sauce/suppe til 4 personer.

 

Hummerfond

Hummerfond (ikke klaret)

Klaret fiskefond + hummerfond. Se under fiskefond, hvordan man klarer en fond.

  1. Urterne klargøres og skæres i grove stykker.

  2. Skaller svitses ved høj varme i olien i 5 min i en stor gryde

  3. Urterne brunes med under omrøring 5 min.

  4. Tilsæt cognac og flamber (sluk emhætten først).

  5. Tilsæt vin, fiskefond og vand og kog op.

  6. Kog i 30 minutter og skum jævnligt.

  7. Passer gennem en finmasket sigte - tryk godt til så al saften kommer med.

  8. Kommes i 2 bægre og stilles på køl (kan holde sig nogle dage). Kan fryses ned og holde 4 måneder.

Bruges som grundsten i kraftige skaldyrssaucer eller -supper som hummerbisque.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016