|
Hummer-fond
Til 2 x 8 dl. Hver portion
rækker som udgangspunkt for sauce/suppe til 4 personer.
|
Hummerfond (ikke klaret)
Klaret fiskefond + hummerfond.
Se under fiskefond, hvordan
man klarer en fond. |
-
Urterne klargøres og skæres i grove
stykker.
-
Skaller svitses ved høj varme i olien i 5 min
i en stor gryde
-
Urterne brunes med under omrøring 5
min.
-
Tilsæt cognac og flamber (sluk
emhætten først).
-
Tilsæt vin, fiskefond og vand og kog
op.
-
Kog i 30 minutter og skum jævnligt.
-
Passer gennem en finmasket sigte -
tryk godt til så al saften kommer med.
-
Kommes i 2 bægre og stilles på køl
(kan holde sig nogle dage). Kan fryses
ned og holde 4 måneder.
Bruges som grundsten i kraftige skaldyrssaucer
eller -supper som
hummerbisque. |
|
|