Kog
saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække
heri 1 døgn.
Udvand
torsken i 5-10 min.
Skær den ene halvdel (den tykke del af fileten) i 8 tournedos'er og sæt dem på
bagepapir.
Skær resten i tynde skiver (flager) og stil koldt.
Stil ovnen
på 160° (men bag ikke torsken endnu!).
Flødekogte rødbeder (25-30
minutter) - til kold torsk
Kog rødbedestrimlerne helt møre i piskefløde ved
middel varme (M6) i en stor tefalpande/gryde under låg, ca. 15-20 min efter de er kogt
op. Pas
på: Det koger nemt over! Juster evt. med lidt sødmæk, hvis det bliver for
tørt: Det skal være som sovs.
Krydr med
salt, citronsaft og frisk dild og stil det tildækket og køligt indtil
serveringen.
Rør rundt i rødbederne inden serveringen, så farven opfriskes.
Balsamico-rødbeder (25-30
minutter) - til varm torsk
Rødbeder
i meget tynde skiver sautéres i smør ved svag varme (M5) 8-10 min - de første 5
min
med låget på.
Tilsæt
balsamico og citronsaft, og kog ind til sirup (M8/0:10). Smag på
balsamicosaucen - er den for sgtærk/syrlig, så juster med vand.
Smag til med salt og peber.
Torsk 2
Bag tournedoserne (umiddelbart før serveringen) 53°/0:30 i dampovn (eller
evt. 4 min ved 160° i alm. ovn) og anret straks.
Tallerken-anretning:
Bagt torsk på balsamico-rødbeder + kold torsk på rødbedefløde.
(Torsken var tidligere for salt, så saltet i lagen er
skåret ned til det halve nu)