Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Torsk, rimsaltet og bagt med 2 x rødbede


Forret til 8 personer. NB: Skal forberedes 1 døgn i forvejen

 

  • 1 kg torskefilet (2-3 filetter, prøv at få dem på 500-600 g så tournedos'erne bliver flotte)

Saltlage

Flødekogte rødbeder

  • 300 g rødbeder (klargjort) - helst små, skåret i tændstikstynde strimler

  • 40 g (1 bæger) dild
  • 300 g piskefløde
  • 150 g sødmælk (til evt. at fortynde konsistensen)
  • 30 g citronsaft

Balsamico-rødbeder

Torsk 1

  1. Fjern ben i fileterne.

  2. Kog saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække heri 1 døgn.

  3. Udvand torsken i 5-10 min.

  4. Skær den ene halvdel (den tykke del af fileten) i 8 tournedos'er og sæt dem på bagepapir.

  5. Skær resten i tynde skiver (flager) og stil koldt.

  6. Stil ovnen på 160° (men bag ikke torsken endnu!).

Flødekogte rødbeder (25-30 minutter) - til kold torsk

  1. Kog rødbedestrimlerne helt møre i piskefløde ved middel varme (M6) i en stor tefalpande/gryde under låg, ca. 15-20 min efter de er kogt op. Pas på: Det koger nemt over! Juster evt. med lidt sødmæk, hvis det bliver for tørt: Det skal være som sovs.
  2. Krydr med salt, citronsaft og frisk dild og stil det tildækket og køligt indtil serveringen.
  3. Rør rundt i rødbederne inden serveringen, så farven opfriskes.

Balsamico-rødbeder (25-30 minutter) - til varm torsk

  1. Rødbeder i meget tynde skiver sautéres i smør ved svag varme (M5) 8-10 min - de første 5 min med låget på.

  2. Tilsæt balsamico og citronsaft, og kog ind til sirup (M8/0:10). Smag på balsamicosaucen - er den for sgtærk/syrlig, så juster med vand.

  3. Smag til med salt og peber.

Torsk 2

Bag tournedoserne (umiddelbart før serveringen) 53°/0:30 i dampovn (eller evt. 4 min ved 160° i alm. ovn) og anret straks.

Tallerken-anretning:

Bagt torsk på balsamico-rødbeder + kold torsk på rødbedefløde.

 

 

(Torsken var tidligere for salt, så saltet i lagen er skåret ned til det halve nu)

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024