Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Torsk, rimsaltet og bagt med 2 x rødbede


Forret til 8 personer. NB: Skal forberedes 1 døgn i forvejen

 

  • 1 kg torskefilet (2-3 filetter, prøv at få dem på 500-600 g så tournedos'erne bliver flotte)

Saltlage

Flødekogte rødbeder

Balsamico-rødbeder

Torsk 1

  1. Fjern ben i fileterne.

  2. Kog saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække heri 1 døgn.

  3. Udvand torsken i 5-10 min

  4. Skær den ene halvdel (den tykke del af fileten) i 8 tournedos'er og sæt dem på bagepapir.

  5. Skær resten i tynde skiver (flager) og stil koldt.

  6. Stil ovnen på 160° (men bag ikke torsken endnu!).

Flødekogte rødbeder (25-30 minutter) - til kold torsk

  1. Skær 300 g rødbeder i tændstiktynde stykker og kog dem netop møre i piskefløde ved middel varme i en tefalpande, ca. 15 min. Pas på: Det koger nemt over!

  2. Krydr med salt, peber, citronsaft og frisk dild og stil det køligt

Balsamico-rødbeder (25-30 minutter) - til varm torsk

  1. Rødbeder i meget tynde skiver sautéres i smør ved svag varme 8-10 min - de første 5 min med låget på.

  2. Tilsæt balsamico og citronsaft, og kog ind til sirup. Smag til med salt og peber

Torsk 2

Bag tournedoserne (umiddelbart før serveringen) 4 min ved 160° og anret straks.

Tallerken-anretning:

Bagt torsk på balsamico-rødbeder + kold torsk på rødbedefløde.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016