|
Skaldyr, marinerede og stegte/kogte
Forret til 8 personer
-
Knus hvidløgsfeddene groft, pres
saften af citronerne og bland de to dele med olivenolie og persillen.
-
Jomfruhummere eller
søknælere: Klip haleskjoldet igennem på
undersiden langs siderne (ved takkerne) i begge sider.
Stegte
-
Hæld dressingen over skaldyrene og krydr med salt og (en del) peber.
Lad det stå og trække i mindst 1 timer - gerne 3-4 timer.
-
Gril 1/3 portion ad gangen på en MEGET varm pande
4-6 minutter
(vend 1-2 gange undervejs) til skaldyrene har skiftet farve.
-
Server straks (upillede) med godt
brød og skylleskåle.
Kogte
-
Hæld skaldyrene i kogende, godt saltet vand. Kog op,
sluk og lad hvile i 5 minutter.
-
Pil skaldyrene mens de er så varme som muligt.
-
Vend dem i dressingen og lad dem køle af der, så de
trækker smagen ud af den (gerne et par timer på køl).
-
Server ved stuetemperatur med godt
brød.
.
|
|
|