Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Skaldyr, marinerede og stegte/kogte


Forret til 8 personer

 

  1. Knus hvidløgsfeddene groft, pres saften af citronerne og bland de to dele med olivenolie og persillen.

  2. Jomfruhummere eller søknælere: Klip haleskjoldet igennem på undersiden langs siderne (ved takkerne) i begge sider.

Stegte

  1. Hæld dressingen over skaldyrene og krydr med salt og  (en del) peber. Lad det stå og trække i mindst 1 timer - gerne 3-4 timer.

  2. Gril 1/3 portion ad gangen på en MEGET varm pande 4-6 minutter (vend 1-2 gange undervejs) til skaldyrene har skiftet farve.

  3. Server straks (upillede) med godt brød og skylleskåle.

Kogte

  1. Hæld skaldyrene i kogende, godt saltet vand. Kog op, sluk og lad hvile i 5 minutter.

  2. Pil skaldyrene mens de er så varme som muligt.

  3. Vend dem i dressingen og lad dem køle af der, så de trækker smagen ud af den (gerne et par timer på køl).

  4. Server ved stuetemperatur med godt brød.

.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016