Laksefileten gås efter for ben (fjernes
nemmest med en lille tang) og opdeles i 6 portionsstykker. Lægges i et fad
og 1/2 dl olivenolie og saften af 1 citron vendes i. Krydres med salt og
peber.
Bønnerne nippes, og koges i letsaltet vand til de er
næsten møre (ca. 8-10 min).
Imens skylles tomaterne og deles i to (hvis de er
større end 3-4 cm i diameter) og lægges i en stor skål.
Olivene udstenes: Hæld dem ud på et skærebrædt og
giv dem et slag med bunden af f.eks. olivenglasset. Smut stenene ud og bland
olivene i tomaterne.
Hæld vandet fra bønnerne, damp dem tørre og bland
dem straks godt med tomater/oliven, så varmen spredes. Bland basilikum og
olivenolie i.
Et ovnfast fad smøres med olie (tefalfade behøver
ikke) og fiskestykkerne lægges i den ene side og grønsagerme i den anden
(de fleste tomater skal øverst). Fordel ansjosfileterne over grønsagerne
Sæt fadet i ovnen og bag i 8-10
minutter ved tykke laksestykker. Ved tynde laksestykker lægges de først i
fadet efter grøntsagerne har bagt i 5 minutter og det hele bages derefter
6-8 minutter.
Serveres med aioli (150 g mayonnaise
med
et knust fed hvidløg)
i og masser af godt brød.