Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Ovnbagt laks med tomat og bønner


6 personer.

 

  1. Tænd oven (275 grader)

  2. Laksefileten gås efter for ben (fjernes nemmest med en lille tang) og opdeles i 6 portionsstykker. Lægges i et fad og 1/2 dl olivenolie og saften af 1 citron vendes i. Krydres med salt og peber.

  3. Bønnerne nippes, og koges i letsaltet vand til de er næsten møre (ca. 8-10 min).

  4. Imens skylles tomaterne og deles i to (hvis de er større end 3-4 cm i diameter) og lægges i en stor skål.

  5. Olivene udstenes: Hæld dem ud på et skærebrædt og giv dem et slag med bunden af f.eks. olivenglasset. Smut stenene ud og bland olivene i tomaterne.

  6. Hæld vandet fra bønnerne, damp dem tørre og bland dem straks godt med tomater/oliven, så varmen spredes. Bland basilikum og olivenolie i.

  7. Et ovnfast fad smøres med olie (tefalfade behøver ikke) og fiskestykkerne lægges i den ene side og grønsagerme i den anden (de fleste tomater skal øverst). Fordel ansjosfileterne over grønsagerne

  8. Sæt fadet i ovnen og bag i 8-10 minutter ved tykke laksestykker. Ved tynde laksestykker lægges de først i fadet efter grøntsagerne har bagt i 5 minutter og det hele bages derefter 6-8 minutter.

Serveres med aioli (150 g mayonnaise med et knust fed hvidløg) i og masser af godt brød.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016