Knæk den nederste tredjedel af aspargesene og smid det væk (gem evt.
til aspargessuppe).
Skyl og tør resten, vend dem i olivenolie og salt.
Læg dem i en sous vide pose og vakuumer.
Røræg
Skyl, tør og hak purløget fint.
Pisk æg, fløde, salt og purløg sammen.
Fordel det i (to) sous vide-poser og vakuumer poserne.
Sous vide-tilberedning
Røræg: Varm poserne i et 80° varmt bad i 15-20 min. Tag dem op og
masser indholdet, så det blandes, hvert 3-4 min (brug viskestykker da de er
meget varme).
Alternativ: Svag varme i en gryde under konstant omrøring i 15-20 min.
Asparges: Varm dem med i vandbadet de sidste 8
minutter.
Resten
Skyl og tør dilden.
Del lakseskiverne på midten og skær dem derefter i
strimler på 2 cm. *)
Rist brødskiverne.
Anretning
Hvis laks i røræggene: Hæld røræggene i en skål og rør 3/4 af laksestykkerne
i. Smag til med (evt. salt og) peber.
Fordel røræggene på de ristede brødskiver, og fordel
resten af laksestykkene ovenpå.
Dryp med citronsaft, kværn lidt peber over og sæt en dildkvist på toppen.
*) Lakseskiverne kan også anrettes hele på tallerkenerne i
stedet, ligesom røræg og toast kan lægges hver for sig.