Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Havtaskekæber med pasta i safransauce


Hovedret til 4 personer

 

  1. Ovnen tændes på max. grill.

  2. Peberfrugterne halveres, kernerne fjernes og de lægges med skindet opad på sølvpapir på en bageplade.

  3. Peberfrugterne sættes i ovnen og grilles til skindet er helt sort (pas på dem!). Tages ud og kommes i en plasticpose og lukkes til, indtil de er kolde.

  4. Vandet til pastaenn sættes over.

  5. Skindet  tages af havtaskekæberne, de tørres af og krydres med salt og peber.

  6. Forårsløgene klargøres og skæres i 2-3 cm stykker på skrå.

  7. Skindet pilles af pebrene og de skæres i strimler. Basilikum og hvidøg hakkes fint og blandes med peberfrugter og 1/4 dl olie.

  8. Salt (2 spsk) kommes i pastavandet, og pastaen kommes i.

  9. En tefalpande varmes op med 1/4 dl olivenolie, og havtaskekæberne brunes deri (3+2 minutter). Fisken flyttes over på et varmt fad og dækkes til med sølvfolie.

  10. Forårsløgene svitses 1-2 minutter, og panden koges af (ind) med Noilly Prat (3-5 minutter) og derefter med med fløde og safran.

  11. Pastaen dryppes af i et dørslag.

Tallerkenanretning

  1. Saucen fordeles på tallerkenerne (i den ene side)

  2. Pastaen fordeles (modsat saucen).

  3. Fisken fordeles på tallerkenerne.

  4. Peberfrugterne lægges på.

VINFORSLAG: Hvid (oversøisk) Chardonnay.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024