Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Kammuslingesalat


10 personer som forret

Vinforslag: (Lagret) Riesling

Kammuslingesalat

  1. Læg kammuslingerne i fryseren 1/2-1 time, kun så de netop bliver faste (ikke frosne) - så er de nemmere at skære om lidt.
  2. Nødderne ristes forsigtigt på en pande til de er gyldne (tager 15-20 min). Hak dem evt. let (det skal stadig være meget store stykker).
  3. Skyl salaten grundigt, og tør den. Pluk de yderste blade fra så der bliver en lille håndfuld pr. portion tilbage. Skær den i grove strimler på langs.
  4. Riv det gule af 1/2 citron og pres derefter saften af citronen.
  5. Ryst citronsaft, skal og olivenolie godt sammen og smag til med salt og peber.
  6. Skær kammuslingerne i tynde skiver og fordel på kolde tallerkener.
  7. Fordel 3/4 af dressingen over.
  8. Skyl og tør dilden og pluk den.
  9. Lige inden serveringen:
    1. Vend salat, dild og resten af dressingen sammen (smag evt. til med salt)
    2. Fordel salaten over kammuslingerne
    3. Drys nødderne over
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017