|
Kammuslingesalat
10 personer som forret |
Vinforslag: (Lagret) Riesling |
- Læg kammuslingerne i fryseren 1/2-1 time, kun så de netop bliver faste
(ikke frosne) - så er de nemmere at skære om lidt.
- Nødderne ristes forsigtigt på en pande til de er gyldne (tager 15-20
min). Hak dem evt.
let (det skal stadig være meget store stykker).
- Skyl salaten grundigt, og tør den. Pluk de yderste blade fra så der
bliver en lille håndfuld pr. portion tilbage. Skær den i grove strimler på
langs.
- Riv det gule af 1/2 citron og pres derefter saften af citronen.
- Ryst citronsaft, skal og olivenolie godt sammen og smag til med salt og
peber.
- Skær kammuslingerne i tynde skiver og fordel på kolde tallerkener.
- Fordel 3/4 af dressingen over.
- Skyl og tør dilden og pluk den.
- Lige inden serveringen:
- Vend salat, dild og resten af dressingen sammen (smag evt. til med salt)
- Fordel salaten over kammuslingerne
- Drys nødderne over
|
|
|