Kog
saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække
heri 1 døgn.
Dag 2
Torsk
Udvand
torsken i 5-10 min
Skær fisken i så tynde skiver som muligt stil det koldt.
Rødbeder
Skær rødbederne i tændstiktynde stykker
Kog dem helt møre i piskefløde ved
middel varme i en stor tefalpande/gryde under låg, ca. 15-20 min efter de er kogt
op. Pas
på: Det koger nemt over! Juster evt. med lidt sødmæk, hvis det bliver for
tørt: Det skal være som sovs.
Krydr med
salt, citronsaft og frisk dild og stil det tildækket og køligt indtil
serveringen.
Rør rundt i rødbederne inden serveringen, så farven opfriskes.
Glas-anretning
Anret lige før serveringen, så rødbeden ikke når
at misfarve torsken.
Læg enten 20 g rødbedesalat og 20 g torsk i hver sin
side af glasset - ELLER rødbede nederst og torsk ovenpå.
Kværn en smule peber over.
Sæt en lille kvist dild på toppen.
(Server evt.
lidt flutes til hvis der ikke er andre forretter.)
(Torsken var
tidligere for salt, så saltet i lagen er skåret ned til det halve nu)