Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Rimsaltet torsk med rødbedesalat


Lille forret til 24 personer. NB: Skal forberedes 1 døgn i forvejen

Vinforslag: Riesling

   

Saltlage

Flødekogte rødbeder

Rimsaltet torsk og rødbede i glas

Dag 1

  1. Fjern ben i fileterne.

  2. Kog saltlagen op og køl HELT af (ellers koger fisken). Lad torskefileten trække heri 1 døgn.

Dag 2

  1. Torsk

    1. Udvand torsken i 5-10 min
    2. Skær fisken i så tynde skiver som muligt stil det koldt.
  2. Rødbeder

    1. Skær rødbederne i tændstiktynde stykker
    2. Kog dem helt møre i piskefløde ved middel varme i en stor tefalpande/gryde under låg, ca. 15-20 min efter de er kogt op. Pas på: Det koger nemt over! Juster evt. med lidt sødmæk, hvis det bliver for tørt: Det skal være som sovs.
    3. Krydr med salt, citronsaft og frisk dild og stil det tildækket og køligt indtil serveringen.
    4. Rør rundt i rødbederne inden serveringen, så farven opfriskes.

Glas-anretning

Anret lige før serveringen, så rødbeden ikke når at misfarve torsken.

  • Læg enten 20 g rødbedesalat og 20 g torsk i hver sin side af glasset -  ELLER rødbede nederst og torsk ovenpå.

  • Kværn en smule peber over.
  • Sæt en lille kvist dild på toppen.

(Server evt. lidt flutes til hvis der ikke er andre forretter.)

 

(Torsken var tidligere for salt, så saltet i lagen er skåret ned til det halve nu)

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024