|
Sukkersaltet torsk
med peberrodsis
Forret til 8
personer. NB: Skal forberedes 1 døgn i forvejen
Rødbeder
Andet
Salat
|
Peberrodsis
|
Torsk (dagen før)
-
Fjern ben i fileterne.
-
Bland salt, sukker og dild.
-
Fordel det på fileterne, dæk til og stil på køl (til næste dag).
Peberrodsis (kan laves dagen før)
-
Skræl og riv 2 spsk peberrod fint.
-
Udblød husblas i koldt vand 5 min.
-
Kog mælk og fløde op - pas på: Det koger let over!
-
Tilsæt peberrod, glukose og den udblødte husblas.
-
Sluk og lad det trække i 15 min.
-
Pisk æggeblommerne sammen og hæld flødeblandingen i under piskning.
-
Hæld det tilbage i gryden og kog op til 85° under omrøring til den
tykner.
-
Smag til med salt og sukker.
-
Køl af (1 time) og kør på ismaskine.
Tilbehør
-
Friterede rødbedeskiver
- Rødbederne skrælles i skæres
i meget tynde skiver og kommes i iskoldt vand
- Varm olien op i en lille gryde (til det syder ved træenden af en
tændstik).
- Tør rødbedeskiverne i køkkenrulle og friter dem til de er sprøde.
- Dryp dem af på køkkenrulle og salt dem let.
-
Kapers
- Friteres i frituren (skylles og tørres først hvis de har ligget i salt
eller eddike; har de ligget i olie skal de bare direkte i)
-
Sennepsfrø
- Ristes på en varm, tør pande til de "popper"
-
Vagtelæg
- Koges i 3 min og køles straks helt af i koldt vand
- Pilles og halveres
-
Salat
- Skylles og tørres
- Dressingen piskes sammen og salaten vendes i.
Tallerken-anretning
- Fordel salaten nederst
- Skrab torsken næsten fri for salt og dild. Skær i papirtynde skiver
og fordel.
- Fordel 3-4 rødbedeskiver, 4 halve vagtelæg og 3-4 små iskugler
- Drys med friterede kapers og sennepskorn.
|
|
|