Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Sukkersaltet torsk med peberrodsis


Forret til 8 personer. NB: Skal forberedes 1 døgn i forvejen

 

Rødbeder

Andet

Salat

Sukkersaltet torsk med peberrodsis

Peberrodsis

Torsk (dagen før)

  1. Fjern ben i fileterne.

  2. Bland salt, sukker og dild.

  3. Fordel det på fileterne, dæk til og stil på køl (til næste dag).

Peberrodsis (kan laves dagen før)

  1. Skræl og riv 2 spsk peberrod fint.

  2. Udblød husblas i koldt vand 5 min.

  3. Kog mælk og fløde op - pas på: Det koger let over!

  4. Tilsæt peberrod, glukose og den udblødte husblas.

  5. Sluk og lad det trække i 15 min.

  6. Pisk æggeblommerne sammen og hæld flødeblandingen i under piskning.

  7. Hæld det tilbage i gryden og kog op til 85° under omrøring til den tykner.

  8. Smag til med salt og sukker.

  9. Køl af (1 time) og kør på ismaskine.

Tilbehør

  1. Friterede rødbedeskiver

    1. Rødbederne skrælles i skæres i meget tynde skiver og kommes i iskoldt vand
    2. Varm olien op i en lille gryde (til det syder ved træenden af en tændstik).
    3. Tør rødbedeskiverne i køkkenrulle og friter dem til de er sprøde.
    4. Dryp dem af på køkkenrulle og salt dem let.
  2. Kapers
    1. Friteres i frituren (skylles og tørres først hvis de har ligget i salt eller eddike; har de ligget i olie skal de bare direkte i)
  3. Sennepsfrø

    1. Ristes på en varm, tør pande til de "popper"
  4. Vagtelæg

    1. Koges i 3 min og køles straks helt af i koldt vand
    2. Pilles og halveres
  5. Salat

    1. Skylles og tørres
    2. Dressingen piskes sammen og salaten vendes i.

Tallerken-anretning

  1. Fordel salaten nederst
  2. Skrab torsken næsten fri for salt og dild. Skær i papirtynde skiver og fordel.
  3. Fordel 3-4 rødbedeskiver, 4 halve vagtelæg og 3-4 små iskugler
  4. Drys med friterede kapers og sennepskorn.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016