Skallerne (undtagen det sidste
led/halen) pilles af de rå rejer (gem
skallerne).
Sauter rejeskaller, skalotteløg, hvidløg
og tomat i 2 spsk olivenolie.
Tilsæt Noilly Prat og kog ind.
Tilsæt 2 dl vand og kog HELT ind til
sirup (meget tyktflydende).
Afkøl helt, og pisk derefter ½ dl
olivenolie og smag til (lidt citron, salt og peber).
Rengør svampene og skær dem i tynde
skiver, brug evt. kun den del der har stok. Svampene lægges i en stor skål
og overhældes med 0,5 dl olivenolie, et par citron-strint og lidt salt og
peber – rør forsigtigt rundt så det fordeles.
Læg svampene i en cirkel på
tallerknerne (f.eks. så stokkene vende mod centrum) og hæld dressingen
over i en tynd stråle hele vejen rundt.
Lynsteg rejerne på en varm
pande i lidt olivenolie, ca. 1,5 min på hver side til de har skiftet farve.
Dryp LIDT citronsaft på samt lidt salt og peber.
Anret rejerne på midten af
tallerknerne (3 til hver) i et lille tårn – og drys finthakket persille
over.