Butterdejen lægges ud på bordet for at tø op i 20 min (hvis den er frossen).
Rødløg og hvidløg pilles og hakkes fint
Spinaten skylles grundigt og duppes tør.
Løgene sauteres ved middel varme (stor tefalgryde) i 2 spsk olie under
omrøring (1-2 min).
Skru op, tilsæt spinaten og rør rundt til den falder sammen (1 min)
Tilsæt piskefløde og sennep, varm igennem til fløden tykner let (2 min).
Tag det af varmen, så det køler af.
Torsken gås efter for ben og skæres i små tern (3x3 cm)
Marinaden piskes sammen og torsketerningerne vendes godt rundt i den -
krydr med salt og peber.
Butterdejen deles udstikkes i 12 stk (10 cm ring) eller deles i 12
firkantede stykker, og lægges på
bagepapir.
En spsk spinatblanding lægges på midten og 4-5 torsketerninger ovenpå
hver plade.
Ægget piskes sammen med kaffen.
Pakkerne foldes sammen (som trekant eller firkant), pensles med kaffe/æg og lukkes ved at trykke
kanterne sammen med en gaffel
Flyttes over på en plade og bages i 20 minutter ved 200 grader
varmluft i ovn - tildæk evt. de sidste 10 minutter med sølvfolie så
overfladen ikke bliver branket mens bunden bager færdigt (eller sæt
bagepladen på en forvarmet pizzasten).
Server med STOR grøn salat - her romainesalat
og rucola (men bitter salat som radicchio
eller grønne
asparges vil passe godt også) med 50 g græskarkerner,
der er ristet 2-3 minutter ved hård varme i 1 spsk olivenolive, og til sidst
kogt af med 1 spsk citronsaft og drysset med salt.