Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Pasta med muslinger


8-12 personer (forret) - 6 personer som hovedret

 

  1. Skrub muslingerne rene og kasser alle der ikke lukker sig eller som er beskadige.
  2. I en stor gryde med tætsluttende låg varmes 2 spsk olivenolie til det er meget varmt.
  3. Hæld muslingerne i, læg låg på og kog ved høj varme til alle muslinger har åbnet sig (rør rundt et par gange) - det tager kun 1-2 minutter! Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af.
  4. Si kogelagen, kog den ind og gem den.
  5. Fjern muslingerne fra skallerne og (kasser dem der ikke er åbne) og fjern evt. "skæg" (en lille uldtot).
  6. Bland kogelagen i muslingerne.
  7. (Sæt en stor gryde med rigeligt vand over til spaghettien).
  8. I en anden større (gerne tefal-) gryde opvarmes 2 spsk olivenolie, og hvidløg, chilli og oregano hakkes og tilsættes. Steges kort til hvidløget tager lidt farve.
  9. Tilsæt hvidvin, reducer ved stærk varme nogle minutter.
  10. Tilsæt de hakkede tomater og kog under omrøring (så det ikke brænder på) i  15-30 minutter.
  11. Tilføj muslinger (med saucen), smag til med salt og peber og tilføj persillen.
  12. Kog spaghettien, hæld vandet fra og bland med muslingesaucen.
  13. Tallerken-anret og dryp evt. lidt ekstra olivenolie over før serveringen.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017