Skrub muslingerne rene og kasser alle der ikke lukker sig eller som er
beskadige.
I en stor gryde med tætsluttende låg varmes 2 spsk olivenolie til det er
meget varmt.
Hæld muslingerne i, læg låg på og kog ved høj varme til alle
muslinger har åbnet sig (rør rundt et par gange) - det tager kun 1-2
minutter! Tag gryden af varmen og
lad det køle lidt af.
Si kogelagen, kog den ind og gem den.
Fjern muslingerne fra skallerne og (kasser dem der ikke er åbne) og fjern
evt. "skæg" (en lille uldtot).
Bland kogelagen i muslingerne.
(Sæt en stor gryde med rigeligt vand over til spaghettien).
I en anden større (gerne tefal-) gryde opvarmes 2 spsk olivenolie, og
hvidløg, chilli og oregano hakkes og tilsættes. Steges kort til hvidløget
tager lidt farve.
Tilsæt hvidvin, reducer ved stærk varme nogle minutter.
Tilsæt de hakkede tomater og kog under omrøring (så det ikke brænder
på) i 15-30 minutter.
Tilføj muslinger (med saucen), smag til med salt og peber og tilføj
persillen.
Kog spaghettien, hæld vandet fra og bland med muslingesaucen.
Tallerken-anret og dryp evt. lidt ekstra olivenolie over før serveringen.