|
Fiskefrikadeller med klipfisk
Giver 20-25 frikadeller. Skal startes dagen før, hvis der
bruges klipfisk! |
|
Dagen før
-
Klipfisken udvandes i et døgn (eller endnu bedre: 2
døgn) i koldt vand - skift 8-10
gange i døgnet. Dette er VIGTIGT, da det ellers bliver for salt!
Forberedelse
-
Hæld vandet fra klipfisken, og fjern skind og ben.
Skær evt. i små stykker/strimler hvis det er meget sejt.
-
Gå fiskekødet efter for ben og skær det i lange
strimler (af hensyn til kødhakkeren)
-
Kør fiskekødet igennem kødhakkeren (store huller)
-
Rør (evt. i maskine) kødet med salt
(for at gøre det sejt) - længe!
-
Rør gulerod, kartoffelmel, æg og piskefløde i og
smag til med
peber.
-
Lad gerne farsen hvile ca. ½ time eller
op til flere timer.
Stegning
-
Form farsen med en ske dyppet i det
smeltede fedtstof
til aflange kugler i skestørrelse
-
Steg på pande M170° 2 x 0:08.
-
På den første pande skal man tilsætte en ½ spsk.
smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel
nok.
Serveres med
nye kartofler (eller
rugbrød) og remoulade.
|
|
|