Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Fiskefrikadeller med klipfisk


Giver 20-25 frikadeller. Skal startes dagen før, hvis der bruges klipfisk!  

 

g ingrediens %
800 filet af torsk, kuller eller lyssej 100
150 klipfisk (evt. men giver fin fiskesmag), eller panchetta/guanciale 19
120 (2 små) gulløg, finthakkede 15
100 kartoffelmel 13
125 revet gulerod 16
200 piskefløde 25
190 (3 stk store) æg 24
10 salt 1
25 smør 3
25 vindruekerneolie 3

Dagen før

  1. Klipfisken udvandes i et døgn (eller endnu bedre: 2 døgn) i koldt vand - skift 8-10 gange i døgnet. Dette er VIGTIGT, da det ellers bliver for salt!

Forberedelse

  1. Hæld vandet fra klipfisken, og fjern skind og ben. Skær evt. i små stykker/strimler hvis det er meget sejt.

  2. Gå fiskekødet efter for ben og skær det i lange strimler (af hensyn til kødhakkeren)

  3. Kør fiskekødet igennem kødhakkeren (store huller)

  4. Rør (evt. i maskine) kødet med salt (for at gøre det sejt) - længe!

  5. Rør gulerod, kartoffelmel, æg og piskefløde i og smag til med peber.

  6. Lad gerne farsen hvile ca. ½ time eller op til flere timer.

Stegning

  • Form farsen med en ske dyppet i det smeltede fedtstof til aflange kugler i skestørrelse 

  • Steg på pande M170° 2 x 0:08.

  • På den første pande skal man tilsætte en ½ spsk. smør og vende frikadellerne flere gange, derefter er een gang som regel nok.

Serveres med nye kartofler (eller rugbrød) og remoulade.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 21-08-2024