Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Laksekartoffelsalat


6 personer som for- eller frokostret

 

Laksekartoffelsalat
(her er brugt bagekartofler, men de koger for meget ud)
  1. Vask og kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand. Køl let af og skær i grove stykker.

  2. Gå laksen efter for ben (især ved hovedsiden, fjernes nemmest med en lille tang) og fjern evt. fedt ved bugen.

  3. Skær laksen i skiver og derefter i strimler på 2-3 cm.

  4. Fjern stenene fra olivene, og hak dem groft.

  5. Vask, tør og hak purløgen fint.

  6. Hak cornichonerne groft.

  7. Porre/forårsløg: Fjern de yderste blade, skyl grundigt. Fjern rod og øverste 2-3 cm og hak resten fint.

  8. Hak kapersene let.

  9. Pisk olie og citronsaft sammen og bland med resten.

  10. Kværn peber over.

Spis godt brød til.

Drik hvidvin (Chardonnay), rosé (Côtes du Rhône) eller kold pilsner til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017