|
Laksekartoffelsalat
6
personer som for- eller frokostret
|
(her er brugt bagekartofler, men de koger for meget ud) |
-
Vask og kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand.
Køl let af og skær i grove stykker.
-
Gå laksen efter for ben (især ved hovedsiden,
fjernes nemmest med en lille tang) og fjern evt. fedt
ved bugen.
-
Skær laksen i skiver og derefter i strimler på 2-3 cm.
-
Fjern stenene fra olivene, og hak dem groft.
-
Vask, tør og hak purløgen fint.
-
Hak cornichonerne groft.
-
Porre/forårsløg: Fjern de yderste blade, skyl grundigt.
Fjern rod og øverste 2-3 cm og hak resten fint.
-
Hak kapersene let.
-
Pisk olie og citronsaft sammen og bland med resten.
-
Kværn peber over.
Spis godt brød til. Drik hvidvin
(Chardonnay), rosé (Côtes du Rhône) eller kold pilsner til. |
|
|