|
Torsk med avocado
Forret til 8
personer. |
Vin: Kraftig hvidvin, champagne eller
Fino Sherry
|
3 timer i forvejen
-
Fjern ben i torskefileten.
-
Drys saltet over, dæk med film og sæt på køl 2-3 timer.
-
Hak det tørre brød og skinken i bittesmå stykker.
-
Rist det sprødt på en tefalpande med 2 spsk olie ved middel varme.
-
Fordel på køkkenrulle, så fedtet tørres af. Opbevar i lukket beholder.
-
Skyl purløgen.
3 kvarter før servering
-
Varm ovnen til 80°.
-
Skyl saltet af torsken under rindene koldt vand, og dup tør med
køkkenrulle.
-
Skær fisken i 8 stykker og pensl torskestykkerne på alle sider med olivenolie
-
Sæt dem på
bagepapir på en plade og dæk med sølvfolie.
-
Bag i ovnen i ca 20-25 min til fisken bliver hvid på overfladen og skiller
i flager ved et let tryk.
-
Skær imens avocadoerne over og fjern stenen. Grav kødet ud med en ske,
og del hver halvdel i 6-8 skiver på tværs og lidt på skrå.
Tallerken-anretning
- Sæt et torskestykke på en tallerken.
- Fordel 3-4 af de midterste, store skiver avocado ovenpå (tryk let på
avocadoskiverne så de spreder sig ud).
- Fordel forsigtigt 1 lille spsk brød/skinke-blanding på toppen.
- Klip purløg fint henover.
|
|
|