Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Torsk med avocado


Forret til 8 personer.

Vin: Kraftig hvidvin, champagne eller Fino Sherry
 

Torsk med avocado

3 timer i forvejen

  1. Fjern ben i torskefileten.

  2. Drys saltet over, dæk med film og sæt på køl 2-3 timer.

  3. Hak det tørre brød og skinken i bittesmå stykker.

  4. Rist det sprødt på en tefalpande med 2 spsk olie ved middel varme.

  5. Fordel på køkkenrulle, så fedtet tørres af. Opbevar i lukket beholder.

  6. Skyl purløgen.

3 kvarter før servering

  1. Varm ovnen til 80°.

  2. Skyl saltet af torsken under rindene koldt vand, og dup tør med køkkenrulle.

  3. Skær fisken i 8 stykker og pensl torskestykkerne på alle sider med olivenolie

  4. Sæt dem på bagepapir på en plade og dæk med sølvfolie.

  5. Bag i ovnen i ca 20-25 min til fisken bliver hvid på overfladen og skiller i flager ved et let tryk.

  6. Skær imens avocadoerne over og fjern stenen. Grav kødet ud med en ske, og del hver halvdel i 6-8 skiver på tværs og lidt på skrå.

Tallerken-anretning

  1. Sæt et torskestykke på en tallerken.
  2. Fordel 3-4 af de midterste, store skiver avocado ovenpå (tryk let på avocadoskiverne så de spreder sig ud).
  3. Fordel forsigtigt 1 lille spsk brød/skinke-blanding på toppen.
  4. Klip purløg fint henover.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016