Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Torskefilet i fad


Med grøntsagssovs og vilde ris. 4-5 personer.

 

  1. Tænd oven (175 grader)

  2. Torskefileten gås efter for ben, der nemmest fjernes med en lille tang. Drys godt med salt.

  3. Alle grøntsagerne renses og hakkes fint og lægges i bunden af et smurt, ovnfast fad (der lige netop kan rumme torsken)

  4. Torskefilten (evt. i stykker) fordeles, så fisken er lige tyk over det hele og den lægges ovenpå grøntsagerne

  5. Læg bladene fra dildkvistene over fisken, dryp evt. lidt olie over fisken og hæld vinen ved.

  6. Læg stanniol over fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 20-30 minutter til fisken knapt nok er færdig.

  7. Løft fisken forsigtigt op og hæld væde og grøntsager i en lille gryde.

  8. Læg fisken tilbage i fadet, læg stanniol over og stil det tilbage i den slukkede ovn. Sæt tallerkenerne i ovnen så de varmes.

  9. Kog ind for fuld varme til ca. 1-1,5 dl. (tager 5-6 minutter), og pisk det kolde smør i (tilføj evt. lidt fløde)

  10. Hvis sovsen skal være meget tyk, kan man tage gryden fra varmen og piske en æggeblomme i.

  11. Smag til med salt og peber.

Fadservering: Hæld grøntsagssovsen over fisken i fadet og server ris ved siden af.
 

Tallerkenanretning: Anret på de varme tallerkener med sovs nederst, fisken ovenpå og ris (helst 3 dele Basmatiris til 1 del vilde ris) ved siden af.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016