|
Torskefilet i fad
Med grøntsagssovs og vilde ris. 4-5
personer.
|
|
-
Tænd oven (175 grader)
-
Torskefileten gås efter for ben, der
nemmest fjernes med en lille tang. Drys godt med salt.
-
Alle grøntsagerne renses og hakkes
fint og lægges i bunden af et smurt, ovnfast fad (der lige netop kan rumme
torsken)
-
Torskefilten (evt. i stykker) fordeles, så
fisken er lige tyk over det hele og den lægges ovenpå grøntsagerne
-
Læg bladene fra dildkvistene over
fisken, dryp evt. lidt olie over fisken og hæld vinen ved.
-
Læg stanniol over fadet og sæt det i
den varme ovn i ca. 20-30 minutter til fisken knapt nok er færdig.
-
Løft fisken forsigtigt op og hæld væde
og grøntsager i en lille gryde.
-
Læg fisken tilbage i fadet, læg stanniol
over og stil det tilbage i den slukkede ovn. Sæt tallerkenerne i
ovnen så de varmes.
-
Kog ind for fuld varme til ca. 1-1,5
dl. (tager 5-6 minutter), og pisk det kolde smør i (tilføj evt.
lidt fløde)
-
Hvis sovsen skal være meget tyk, kan
man tage gryden fra varmen og piske en æggeblomme i.
-
Smag til med salt og peber.
Fadservering: Hæld grøntsagssovsen over fisken i
fadet og server ris ved siden af.
Tallerkenanretning: Anret på de varme tallerkener med sovs
nederst, fisken ovenpå og ris (helst 3 dele
Basmatiris til 1 del vilde ris)
ved siden af.
|
|
|