Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Hummer, grillet


Forret til 4 personer
 

Her er smørret blevet for varmt og vil ikke tykne - det er blot smeltet smør

Grillet hummer
  1. 6-8 l vand koges op i en stor gryde. Tilsæt 1 håndfuld salt.

  2. Kom en hummer (kun een ad gangen) i det spilkogende vand med hovedet først. Kog op, og kog derfter i 3 minutter og tag op. Forsøg ikke at rette halen ud: Den skal være krum!

  3. Gør det samme med den næste hummer.

  4. Vrid kløerne af, og kog de store videre i vandet 4 min. Tag op og køl af.

  5. Tænd ovngrillen for fuld skrue (men sæt ikke hummerne ind endnu).

  6. Flæk hummerne på langs: Læg den på maven med hovedet udad, og hold med den ene hånd på kroppen. Stik en spids, skarp kniv helt gennem nakken i hummerens kryds, skær fremad og nedad, så hovedet flækkes. Vend hummeren og flæk resten af kroppen på samme måde. (Der kan komme sort væske/rogn ud af hunner: Det bliver fint rødt når det grilles.)

Kogt, halv hummer: (1) hale, (2) evt. rogn (ingen her), (3) lever, (4) mave og (5) klo.

  1. Mavesækken (4 på billedet) fjernes sammen med evt. tarm (sidder som en sort streg i/over halen - ikke synlig på billedet) - resten kan spises. Den grønne lever (3) smager fint, ligesom evt. sort-rød rogn (2, ikke på billedet).

  2. De flækkede hummere lægges i et indfast fad. Olivenolie, cognac og salt og peber piskes sammen og hummerne pensles.

  3. De store kløer knækkes forsigtigt med en hummersaks (eller nøddeknækker) og kødet hives/skrabes ud (brug en hummergaffel eller en kødnål).

  4. Persillen skylles, tørres og hakkes fint.

  5. 2 spsk citronsaft og 2 spsk vand koges næsten væk for god varme.

  6. Skru helt ned til svag varme og pisk det kolde smør i, i små stykker et ad gangen. Gryden skal kun være så varm, at smørret netop smelter under piskningen. Smag til med salt og peber.

  7. Grill hummerne så tæt på grill-elementet som muligt i 4 min

  8. Læg hummerne på serveringsfad eller tallerkener.

  9. Fordel kødet fra kløerne i hovederne, kom saucen over og drys med persille.

Serveres sammen med letristet brød eller flutes.

 

OBS. Gem skallerne og lav hummerfond af dem.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017