Her er smørret blevet for varmt og vil ikke
tykne - det er blot smeltet smør
6-8 l vand koges op i en stor gryde. Tilsæt 1 håndfuld
salt.
Kom en hummer (kun een ad gangen) i det spilkogende
vand med hovedet først. Kog op, og kog derfter i 3 minutter og tag op. Forsøg ikke at
rette halen ud: Den skal
være krum!
Gør det samme med den næste hummer.
Vrid kløerne af, og kog de store videre i vandet 4
min. Tag op og køl af.
Tænd ovngrillen for fuld skrue (men sæt ikke hummerne
ind endnu).
Flæk hummerne på langs: Læg den på maven med hovedet
udad, og hold med den ene hånd på kroppen. Stik en spids, skarp kniv helt
gennem nakken i hummerens kryds, skær fremad og nedad, så hovedet flækkes. Vend hummeren og flæk resten af kroppen på samme
måde. (Der kan komme sort væske/rogn ud af hunner: Det bliver fint rødt når det
grilles.)
Mavesækken (4 på billedet) fjernes
sammen med evt. tarm (sidder som en sort streg i/over halen - ikke synlig
på billedet) - resten kan spises. Den grønne lever (3) smager fint, ligesom evt.
sort-rød rogn (2, ikke på billedet).
De flækkede hummere lægges i et indfast fad. Olivenolie, cognac og
salt og peber piskes sammen og hummerne pensles.
De store kløer knækkes forsigtigt med en
hummersaks (eller nøddeknækker) og kødet hives/skrabes ud (brug en
hummergaffel eller en kødnål).
Persillen skylles, tørres og hakkes fint.
2 spsk citronsaft og 2 spsk vand koges næsten væk
for god varme.
Skru helt ned til svag varme og pisk det kolde smør i, i små
stykker et ad gangen. Gryden skal kun være så varm, at smørret netop
smelter under piskningen. Smag til med salt og peber.
Grill hummerne så tæt på grill-elementet som muligt i 4 min
Læg hummerne på serveringsfad eller tallerkener.
Fordel kødet fra kløerne i hovederne, kom saucen over
og drys med persille.