Spinaten skylles grundigt, evt. fjernes
grove midterribber og stængler
Check hver østers: hvis den er åben,
skal den lukke sig ved et let slag (ellers kasseres den).
Østersene åbnes forsigtigt (så
skallen ikke går i stykker) - stik kniven ind midt på den runde langside.
Østers + østersvand hældes i en skål –
undgå skalrester
Kog halvdelen af skallerne (de pæneste)
så de bliver rene – og varme…
Damp den skyllede spinat i lidt smør +
salt og peber, dryp af og hold varm
Blancher gulerods- og porre-strimlerne
Si halvdelen af østersvandet over i en
kasserolle sammen med hvidvin og skalotteløg og kog ind til et par skefulde
(skum evt.). Pisk det kolde smør i (i små stykker) over svag varme - det må
ikke koge. Pisk den hakkede kørvel i
Varm østersene i det resterende østersvand
(må ikke koge)
Anretning: Spinat i bunden af en østersskal,
derpå en østers, så smørsovsen og til sidst garneres med
julienne-urterne
Man kan anrette på tallerken – eller på et stort fad (brug i så fald træulden
fra fustagerne som bund, så de står ordentligt)