Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød

Grønt

Tilbehør

Dessert

Brød

Østers, varme


6-8 personer

 

  1. Spinaten skylles grundigt, evt. fjernes grove midterribber og stængler

  2. Check hver østers: hvis den er åben, skal den lukke sig ved et let slag (ellers kasseres den).

  3. Østersene åbnes forsigtigt (så skallen ikke går i stykker) - stik kniven ind midt på den runde langside. Østers + østersvand hældes i en skål – undgå skalrester

  4. Kog halvdelen af skallerne (de pæneste) så de bliver rene – og varme…

  5. Damp den skyllede spinat i lidt smør + salt og peber, dryp af og hold varm

  6. Blancher gulerods- og porre-strimlerne

  7. Si halvdelen af østersvandet over i en kasserolle sammen med hvidvin og skalotteløg og kog ind til et par skefulde (skum evt.). Pisk det kolde smør i (i små stykker) over svag varme - det må ikke koge. Pisk den hakkede kørvel i

  8. Varm østersene i det resterende østersvand (må ikke koge)

  9. Anretning: Spinat i bunden af en østersskal, derpå en østers, så smørsovsen og til sidst garneres med julienne-urterne

Man kan anrette på tallerken – eller på et stort fad (brug i så fald træulden fra fustagerne som bund, så de står ordentligt)
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024