Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
fisk frugt grøntsager kød mælkeprod kolonial andet drikkevarer 

Vagtelæg

Æg


Latin coturnix coturnix
English Quail eggs
Deutsch Wachteleier
Francais  Oeufs de Cailles
Italiano Uova di quaglia
Spaniol
Længde 3-4 cm
Vægt 12 g

Kendetegn Hel, grå/blå skal, stærkt brunplettet. Indersiden af skallen er blå.
Sæson
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse 
Holdbarhed 2 uger i køleskab
Tilberedning Koges i letsaltet vand (Fra vandet koger op igen: 2,5 min for blødkogt, 3 min for hårdkogt), ristes/spejles (er svært at bryde pga. størrelsen når ægget er råt).
Typisk ret Pynt ovenpå salater etc.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2018  -  Opdateret 31-12-2017