Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Stenbiderrogn

Rogn


Latin
English lumpfish roe, mock, danish caviar
Deutsch
Francais 
Italiano
Spaniol
Længde
Vægt
Stenbiderrogn
Kendetegn 1-2 mm rødlilla æg. Er til tider farvet sorte eller knaldrøde for at skulle ligne "kaviar"
Sæson jan-mar
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  80 g
Holdbarhed
Tilberedning Hvis hinderne ikke er fjernet, skal de fjernes ved at piske rognen i iskoldt vand (hinderne sætter sig på piskeris og evt. isklumper) - dryp af i en finmasket sigte i 1/2-1 time derefter
Typisk ret Smages til med salt, og serveres med ristet brød eller blinis, finthakket rødløg og creme fraiche - evt. wasabicreme (1/2 dl creme fraiche 38%, 4 cm wasabi, 1/2 spsk citronsaft og lidt salt).
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016