Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Torsk

Rundfisk


Latin gadus morhua
English cod
Deutsch kabeljau
Francais  cabillaud
Italiano merluzzo
Spaniol merluza
Længde
Vægt

Torsk
Mindre torsk på 2-2,5 kg

Torsk
fileter af mindre torsk

Torsk

Torsk på 3 kilo

Torsk

Samme torsk, men en filet er fjernet

Kendetegn Forskellige grundfarver, men alle har lys sidelinje, overbid og skægtråd. Magert, hvidt og saftigt kød. Torskens rogn, lever, kinder og tunge kan spises.
Sæson september-april
Område
Kvalitet
Portionsstørrelse  150 g
Holdbarhed
Tilberedning Tilberedes som filetter eller kotelletter (skiver på tværs).
Typisk ret Kogt, dampet eller stegt (på skindsiden). F.eks. Torskefilet i fad  eller Rimsaltet torsk
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017