Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Fisk Frugt Grøntsager Kød Mælkeprod Kolonial Andet drikkevarer

Rødtunge

Små fladfisk


Latin microstomus kitt
English lemon sole
Deutsch echte rotzunge
Francais  limande sole
Italiano sogliola limanda
Spaniol
Længde 26-60
Vægt 0,4-1 kg

Kendetegn Hvidt (evt. let rødligt) kød, fast og saftigt. 
Sæson
Område Atlanterhavet, Nordsøen, Østersøen
Kvalitet
Portionsstørrelse  Med ben og hoved: 450 g. Uden ben: 300 g. Filet: 180 g
Holdbarhed 2 uger
Tilberedning Skylles og alt blod fjernes. Evt. klippes finner af (hvis den skal tilberedes hel). Filetteres ofte. Kan let blive tør, hvis den får for meget.
Typisk ret Pocheret, pandestegt.
 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017