|
Latin |
pleuronectes platessa |
English |
plaice |
Deutsch |
scholle |
Francais |
carrelet, plie franche |
Italiano |
passera di mare |
Spaniol |
platija, solla |
 |
|
Længde |
27-50 cm |
Vægt |
0,5-1 kg |
|
|
Se også: |
Skrubbe |
|
 |
 |
 |
Kendetegn |
Store, røde pletter. Sartere i smagen og
finere i kødet end skrubben,
og har desuden færre ben. |
Sæson |
mar-aug |
Område |
Atlanterhavet, Nordsøen, Østersøen |
Kvalitet |
|
Portionsstørrelse |
Med ben og hoved: 450 g. Uden ben: 300 g.
Filet: 180 g |
Holdbarhed |
2-3 dage |
Tilberedning |
Skindet flås af (skær et lille snit ved
halen og træk skindet af mod hovedet med en sløv
knibtang - hold mod i halen med en klud), skylles
indvendigt i koldt vand for at fjerne især alle
blodrester |
Typisk ret |
Smørstegt (evt. paneret i æg og
rasp/rugmel) hel med kartofler og
persillesovs. Panerede fileter med remoulade på
rugbrød eller med kartofler. |
|
|
|