Giver ca. 750 g: Nok til 10-12 menneskers
tilbehør - men smager godt!!
300 g mayonnaise
(af 50 g pasteuriserede æggeblommer, 6 g sennep, 2 g salt, 5 g
citronsaft og 240 g rapsolie) - brug evt. 150 g mayonnaise og
150 g græsk youghurt/skyr hvis den skal være friskere og mindre
fed
Hæld væden fra cornichons og kapers,
skyl dem
og hak dem fint.
Hak løgene fint.
Gør grønsagerne i stand og skær dem
i meget små terninger (2x2 mm) og blancher dem i mikrobølgeovnen (sidste halvdel af tiden kan
løgene tilsættes for at gøre smagen mindre skarp). 3-4 minutter i
mikroovn for fuld kraft er passende. Lad dem køle af.
Skyl, tør og hak krydderurterne fint og bland det
hele sammen med mayonnaisen
Smag til med peber og stil
koldt.
Kan holde sig en lille uge i køleskab.
Er godt til stegt fisk, f.eks. fiskefrikadeller
eller stegt torskerogn.