Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Rødbedekage


8 personer.

 

  1. Vask rødbederne (skrælles IKKE først) og kog dem i ca. 40 min. i letsaltet vand - de skal være møre. Hæld dem i et dørslag, så vandet kan løbe fra og rødbederne kan køle af.

  2. Tænd ovnen på 180°.

  3. Skræl og riv ingefæren (den trevlede restmasse skal ikke bruges).

  4. Skrub appelsinen, den farvede skal skrælles af med et juliennejern (eller en skarp kniv) og saften presses i en kop.

  5. Smut rødbederne (det sviner, så brug gummihandsker, eller tag et par plastikposer på) og mos dem (purer evt. med en stavblender, men det giver let for fin mos).

  6. Pisk rødbedemos, ingefær, æggeblommer, honning, olie og kornene fra vaniljestangen sammen i en stor skål.

  7. Tilsæt bagepulver, polentamel, appelsinskal og -saft, allehånde, kanel og mel - og rør det godt rundt.

  8. Pisk hviderne helt stive med saltet, og vend dem forsigtigt i i dejen.

  9. Smør formen med smørret og pudr med melet (så hænger dejen ikke i),

  10. Hæld dejen i formen og bag den i den forvarmede ovn i 35 min til den er sprød (der må ikke hænge noget ved en tandstik der stikkes ind). Køl af.

  11. Pisk creme fraichen sammen med halvdelen vinen og vaniljesukkeret - og smag til med vin/sukker.

Kagen serveres i skiver med en god klat creme fraiche over.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016