Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Melon-sorbet


Giver ca. 1 liter

 

Melon-sorbet
  1. Halver melonen, skrab kernerne ud og smid dem væk.

  2. Skrab kødet ud med en ske og blend det sammen med sukker og portvin.

  3. Hæld i ismaskinen og kør det indtil det er let stivnet, men stadig flydende.

  4. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og hæld den i (æggehviden gør sorbet lettere og mere sammenhængende).

  5. Kør på maskinen indtil massen er stivnet.

  6. Kom i en beholder der netop kan indeholde det hele, dæk med bagepapir og låg, og stil i fryseren.

NOTE  Hvis sorbeten ikke skal bruges som dessert, men som forfrisker mellem f.eks. hoevdret og ost, skal man udelade sukkeret.

 

Skal tages op af fryseren og stilles i køleskab 20-25 min (10-15 min ved stuetemperatur hvis man har travlt) før man kan kugle isen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016