|
Rabarbermandelmarengs
6-8 personer
|
Her er mandelmarengsen fordelt på 2 tykkere bunde - men måske er
det mere delikat med 3 tyndere som i opskriften.
|
Mandelmarengsbunde (kan evt. laves dagen før)
-
Tænd ovnen på 170º.
-
Smut mandlerne (kom dem først i kogende vand 30 sek. og
derefter i iskoldt vand).
-
Rist mandlerne i ovnen til de er lysebrune (ca. 25 min)
og hak dem fint (dog ikke til mel).
-
Pisk æggehviderne meget stive.
-
Pisk sukkeret i og vend de hakkede mandler i.
-
Smør
cremen ud i 3 tallerkenstore cirkler på bagepapir på bageplader (tegn evt.
cirkler rundt om en middagstallerken på bagsiden af bagepapiret først).
-
Bag midt i ovnen ved 170º i 40-60 min med
ovnlågen på klem (sæt en træske i åbningen) til de er gyldne.
-
Sluk ovnen (luk den ikke) og lad bundene køle helt af
derinde, f.eks. til næste dag. Bundene må IKKE pakkes ind, så bliver de
seje.
Rabarberkompot (kan evt. laves dagen før)
-
Flæk vaniljestangen og skrab indholdet ud i sukkeret
i en skål.
-
Skyl rabarberne og skær det alleryderste
af enderne af (bevar mest muligt af foden, da den smager dejligt).
-
Skær rabarberne i 5 cm stykker på skrå og
bland godt med sukkeret.
-
Fordel i et ildfast
fad/tefalbradepande og sæt i en 200º varm ovn i 20
minutter (rør et par gange undervejs).
-
Køl af.
Samling (kort før servering)
-
Pisk fløden meget stiv og vend Calvadosen i.
-
Smør 1/4 af rabarberkompoten på en bund, derefter 1/3
af fløden.
-
Læg en ny bund på og gentag.
-
Læg den sidste bund på og fordel den sidste fløde
(ingen rabarber). Afslut evt. med en klat rabarber på midten (som på
billedet) - eller server resten af rabarberkompoten i en skål som tilbehør.
|