Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Pavlova


6-8 personer

Marengsbunde (kan evt. laves dagen før)

 

  1. Tænd ovnen på 140º.

  2. Rengør skål og piskeris ved at skolde dem og tørre dem grundigt af.

  3. Pisk æggehviderne meget stive ved 2/3 kraft.

  4. Sæt piskeren på maksimum og tilsæt flormelis og salt, pisk 7 minutter ved fuld styrke.

  5. Smør/klat cremen ud i en tallerkenstor cirkel på bagepapir på en bageplade (tegn evt. en 30 cm cirkel rundt om en middagstallerken på bagsiden af bagepapiret først).

  6. Bag midt i ovnen ved 140º i 1 time.

  7. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af på en rist.*)

*) Dette giver en sprød bund med en sej, karamelagtig kerne. Hvis man i stedet vil have den "puf-hård" hele vejen igennem, slukker man ovnen og lader bund og ovn køle af et par timer før bunden tages ud.

Samling (kort før servering)

  1. Skyl og dup bærrene tørre

  2. Pisk fløden ret stiv.

  3. Fordel flødeskummet på bunden

  4. Læg bærrene (evt. pænt) på flødeskummet, hindbærrene til sidst, så de ikke mases.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017