|
Pavlova
6-8 personer
Marengsbunde (kan evt. laves dagen før)
-
Tænd ovnen på 140º.
-
Rengør skål og piskeris ved at skolde dem og tørre dem
grundigt af.
-
Pisk æggehviderne meget stive ved 2/3 kraft.
-
Sæt piskeren på maksimum og tilsæt flormelis og salt,
pisk 7 minutter ved fuld styrke.
-
Smør/klat
cremen ud i en tallerkenstor cirkel på bagepapir på en bageplade (tegn evt.
en 30 cm cirkel rundt om en middagstallerken på bagsiden af bagepapiret først).
-
Bag midt i ovnen ved 140º i 1 time.
-
Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af på en rist.*)
*) Dette giver en sprød bund med en sej, karamelagtig
kerne. Hvis man i stedet vil have den "puf-hård" hele vejen igennem, slukker man
ovnen og lader bund og ovn køle af et par timer før bunden tages ud.
Samling (kort før servering)
-
Skyl og dup bærrene tørre
-
Pisk fløden ret stiv.
-
Fordel flødeskummet på bunden
-
Læg bærrene (evt. pænt) på flødeskummet, hindbærrene
til sidst, så de ikke mases.
|