|
Pærer, syltede
Til 16 personer, hvis sammen med f.eks.
1-2 kugler is.
|
|
|
En halv syltet pære (skåret i skiver) sammen med
vanilleis
med chokoladestykker
|
-
Fjern kernehusene forsigtigt (stilkene
skal blive på!) med et huljern til at tage kernehuse ud med (lirk søjlen
ud med en tynd gaffel)
-
Skræl pærerne, og kom dem i koldt vand med citronsaft (så de ikke bliver brune)
-
Flæk og skrab vanillestangen og bland
med sukkeret
-
Hæld vanillesukkeret i 1,5 l vand,
tilsæt saft og skal af citronen og
bring det i kog. Lad det simre et par minutter under omrøring til sukkeret
er helt opløst
-
Læg pærerne forsigtigt i og tilsæt
evt. Poire
-
Læg en
tallerken over (der passer i diameteren med en 1/2 cm luft i siden) for at holde pærerne nede i vandet.
Brug evt. to tallerkener for at holde styr på det - begge vendt nedad
-
Kog ved svag varme til pærerne er
møre (ca. 15-20 minutter)
-
Kom forsigtigt pærerne i en porcelænsskål og hæld siruppen over. Tildæk og sæt til køling -
gerne til dagen efter.
Spises f.eks. med
vanilleis
og chokoladetærte.
Kan gemmes
tildækket på køl (med pærerne presset under saftoverfladen) i 1-2 uger. Kan
også kommes på glas og henkoges.
|