Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Pærer, syltede


Til 16 personer, hvis sammen med f.eks. 1-2 kugler is.

 

En halv syltet pære (skåret i skiver) sammen med vanilleis med chokoladestykker
  1. Fjern kernehusene forsigtigt (stilkene skal blive på!) med et huljern til at tage kernehuse ud med (lirk søjlen ud med en tynd gaffel)

  2. Skræl pærerne, og kom dem i koldt vand med citronsaft (så de ikke bliver brune)

  3. Flæk og skrab vanillestangen og bland med sukkeret

  4. Hæld vanillesukkeret i 1,5 l vand, tilsæt saft og skal af citronen og bring det i kog. Lad det simre et par minutter under omrøring til sukkeret er helt opløst

  5. Læg pærerne forsigtigt i og tilsæt evt. Poire

  6. Læg en tallerken over (der passer i diameteren med en 1/2 cm luft i siden) for at holde pærerne nede i vandet. Brug evt. to tallerkener for at holde styr på det - begge vendt nedad

  7. Kog ved svag varme til pærerne er møre (ca. 15-20 minutter)

  8. Kom forsigtigt pærerne i en porcelænsskål og hæld  siruppen over. Tildæk og sæt til køling - gerne til dagen efter.

Spises f.eks. med vanilleis og chokoladetærte.

 

Kan gemmes tildækket på køl (med pærerne presset under saftoverfladen) i 1-2 uger. Kan også kommes på glas og henkoges.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017