Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Rabarbertærte


4 personer (passer til en 24 cm metalform/springform)

 

Mørdejsbund

Fyld

  1. Sigt mel og flormelis ud på en bordplade og hak det kolde smør i (brug gerne køkkenmaskine - det må ikke blive varmt).

  2. Saml med 1 tsk vand og æggeblommen, pak i film og stil på køl i mindst 2 timer.

  3. Varm oven til 200°.

  4. Klargør rabarberne, skær dem i 2 cm stykker og bland dem med sukkeret i en skål.

  5. Ingefæren skrælles og 1 cm rives meget fint og blandes godt i.

  6. Mandlerne kommes i kogende vand i 30 sek. og derefter i iskoldt vand og smuttes fra den tykke ende. De skæres i tynde skiver

  7. Mørdejen skæres i tynde skiver og fordeles i metalformen

  8. Marcipanen skæres i tynde skiver og fordeles på mørdejsbunden.

  9. Rabarberblandingen hældes over bunden og mandlerne drysses over.

  10. Læg bagepapir og derefter staniol over formen. *)

  11. Bag i 30 min (35 min hvis kold) i den 200° varme ovn.

  12. Fjern papir og folie og bag i yderligere 15 min.

*) Kan nu evt. vente et par timer på køl.

 

Serveres lun med 1 dl græsk yoghurt blandet med med 2 spsk vanillesukker og flødeskum af 1 dl piskefløde.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017