Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokoladekage med passionsfrugtcreme


Dessert til 10 personer

Vinforslag: Banyuls eller ikke for sød portvin

Passionsfrugtcreme

Chokoladekager

Passionsfrugtcreme

  1. Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af vanillesukkeret (tager 2-3 minutter).

  2. Mælken koges op med resten af vanillesukkeret og hældes over æggemassen under piskning.

  3. Det hele hældes tilbage i gryden og koges igennem under kraftig piskning (kan brænde på), og køles derefter af ved at sætte gryden i et koldt vandbad og piske i massen.

  4. Passionsfrugterne (undtagen 5, der skal bruges til pynt) deles og saft/kerner skrabes ud i cremen, der stilles på køl i 1-10 timer.

  5. Piskefløden piskes til skum og vendes forsigtigt i.

Chokoladekager

  1. Smørret smeltes (forsigtigt!) i en plastikskål med låg i mikroovnen (ca. 1 min) og køler af.

  2. Chokoladen hakkes og smeltes (også forsigtigt) i mikroovnen i en stor plastikskål (ca. 2 minutter).

  3. Æggene deles i blommer og hvider.

  4. Hviderne piskes helt luftige (helst i maskine og gerne med 1 knivspids salt i). Tilsæt de sidste 20 g sukker og pisk det hurtigt ind.

  5. Blommerne piskes hvidskummende med 40 g af sukkeret, melet sigtes i og derefter piskes det afkølede smør i.

  6. Bland chokoladen i æggeblommerne.

  7. Når blandingen er helt kold, vendes æggehviderne i og det hele fordeles i smurte forme (1 dl). Fyld formen ca. 2/3 op, da det hæver lidt. Kan på dette tidspunkt evt. vente på køl et par timer.

  8. Bag ved 220° i ca. 8-10 min (den vil hæve ret meget, men falder igen)

  9. Vendes straks ud på tallerkenen og serveres sammen med passionsfrugtcremen (enten som bund eller ved siden af) og en overskåren passionsfrugt.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017