|
Chokoladekage med passionsfrugtcreme
Dessert til 10 personer |
Vinforslag: Banyuls eller ikke for sød
portvin |
Passionsfrugtcreme
Chokoladekager
|
|
Passionsfrugtcreme
-
Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af
vanillesukkeret (tager 2-3 minutter).
-
Mælken koges op med resten af vanillesukkeret og hældes
over æggemassen under piskning.
-
Det hele hældes tilbage i gryden og koges igennem under
kraftig piskning (kan brænde på), og køles derefter af ved at sætte gryden i
et koldt vandbad og piske i massen.
-
Passionsfrugterne (undtagen 5, der skal bruges til
pynt) deles og saft/kerner skrabes ud i
cremen, der stilles på køl i 1-10 timer.
-
Piskefløden piskes til skum og vendes forsigtigt
i.
Chokoladekager
-
Smørret smeltes (forsigtigt!) i en
plastikskål med låg i mikroovnen (ca. 1 min) og køler af.
-
Chokoladen hakkes og smeltes (også forsigtigt) i
mikroovnen i en stor plastikskål (ca. 2 minutter).
-
Æggene deles i blommer og hvider.
-
Hviderne piskes helt luftige (helst i maskine og gerne
med 1 knivspids salt i). Tilsæt de sidste 20 g sukker og pisk det hurtigt
ind.
-
Blommerne piskes hvidskummende med 40 g af sukkeret,
melet sigtes i og derefter piskes det afkølede smør i.
-
Bland chokoladen i æggeblommerne.
-
Når blandingen er helt kold, vendes æggehviderne i og
det hele fordeles i smurte forme (1 dl). Fyld formen ca. 2/3 op, da det
hæver lidt. Kan på dette tidspunkt evt. vente på køl et par timer.
-
Bag ved 220°
i ca. 8-10 min (den vil hæve ret meget, men falder igen)
-
Vendes straks ud på tallerkenen og serveres sammen med
passionsfrugtcremen (enten som bund eller ved siden af) og en overskåren
passionsfrugt.
|