-
Del 8 Savoiardi-kiks på langs med en meget skarp kniv
(ellers går de fuldstændig i opløsning - de 4 ekstra er reserver...), smør solbærsyltetøj på og læg dem
sammen 2 og 2 som sandwich. Læg dem i bunden af fadet. Bruges portionsglas,
deles hver sandwich i 4 og 2 lægges i hvert glas.
-
Knus makronerne groft og fordel dem over - tryk sammen.
-
Bland rom og Cointreau og fordel 2/3 over makronerne.
-
Opvarm resten af solbærsyltetøjet på en tefalpande til
det er flydende. Tilsæt 550 g af blåbærrene og bland forsigtigt
(bærrene skal ikke knuses) så al solbær og saft er fordelt på blåbærrene.
Sluk og lad det stå nogle minutter. Fordel det på makronerne.
-
Æggeblommer og sukker piskes til en hvid, luftig masse
i en stor skål.
-
Rør mascarponen i lidt ad gangen og tilsæt resten af
spiritussen.
-
Pisk hviderne helt stive med en
knivspids salt (start på mellemste hastighed).
-
Rør en skefuld af hviderne grundigt ind i mascarponen
og vend derefter resten af hviderne forsigtigt i. Fordeles over bærrene -
brug sprøjtepose til portionsglas.
-
Dæk med film og stil på køl i mindst 8 og gerne 12-14 timer.
-
Mandlerne smuttes (i kogende vand 20 sek. først),
skæres i splitter (lange stykker) og ristes forsigtigt til de bliver
gyldentbrune.
-
Drys de sidste 200 g blåbær og mandelsplitterne lige
før serveringen.