|
Chokolademousse, lys
Til 5
personer
|
Med lys chokolade
Med hvid chokolade
|
-
Chokoladen hakkes fint med en god
brødkniv og kommes i en skål.
-
Æggeblommer og sukker piskes sammen i
en skål.
-
Vanillestangen flækkes, kornene
skrabes ud, og vaniljekorn og -stang kommes i en tefalgryde og varmes op til
kogepunktet.
-
Den varme mælk piskes i skålen med
æggemassen.
-
Mælk/æggemasse hældes tilbage i
gryden, og cremen varmes op til 85º under
konstant omrøring.
-
Cremen sigtes (evt. fjernes blot
vaniljestængerne) og hældes lidt ad
gangen over chokoladestykkerne, mens man rører rundt. Cremen afkøles til
35º.
-
Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i. Det
hele stilles på køl i mindst 4 timer.
-
Nødder og sukker opvarmes på en tefalpande til det bliver
flydende og hældes derefter på bagepapir til afkøling.
-
Nødderne hakkes groft.
Ved tallerkenservering drysses pistacienødderne over
moussen, og 2 spsk sirup hældes over. Der smager godt med lidt mørk chokolade
høvlet henover.
|