Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Chokolademousse, lys


Til 5 personer

 

Med lys chokolade

Med hvid chokolade

  1. Chokoladen hakkes fint med en god brødkniv og kommes i en skål.

  2. Æggeblommer og sukker piskes sammen i en skål.

  3. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud, og vaniljekorn og -stang kommes i en tefalgryde og varmes op til kogepunktet.

  4. Den varme mælk piskes i skålen med æggemassen.

  5. Mælk/æggemasse hældes tilbage i gryden, og cremen varmes op til 85º under konstant omrøring.

  6. Cremen sigtes (evt. fjernes blot vaniljestængerne) og hældes lidt ad gangen over chokoladestykkerne, mens man rører rundt. Cremen afkøles til 35º.

  7. Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i. Det hele stilles på køl i mindst 4 timer.
     

  8. Nødder og sukker opvarmes på en tefalpande til det bliver flydende og hældes derefter på bagepapir til afkøling.

  9. Nødderne hakkes groft.

Ved tallerkenservering drysses pistacienødderne over moussen, og 2 spsk sirup hældes over. Der smager godt med lidt mørk chokolade høvlet henover.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017