|
Citrontærte
6-8 personer
Mørdej
-
Bland hvedemel, smør, sukker og æg i en foodprocessor -
eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en
skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker(og evt. lidt vand
hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.
-
Pak ind i folie og læg i køleskab
mindst 1 time.
-
Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg
dem i den smurte 30 cm-form *)
-
Læg bagepapir og keramikkugler eller
ris etc. i og forbag 15 min ved 200°.
Fjern bagepapir og fyld og bag videre i 3-10 min. Den skal være gyldenbrun
(mere end på billedet) og færdig.
-
Tag tærtebunden ud.
Citronfyld
-
Citronskallen skæres med juliennejern
(det yderste gule af skallen).
-
Citronerne fileteres (skal og hinder fjernes så man
ender med både).
-
Citronfileter, reven skal, æg, æggeblommer, sukker og
piskefløde blendes godt sammen.
-
Citronmassen hældes i den forbagte bund.
-
Sæt tærten i den varme ovn og sluk ovnen. Lad den stå og stivne
ca. 20 min.
Serveres med en klat creme fraiche/flødeskum eller solbærcoulis.
*) Passer til stor
metalspringform (diameter 30 cm og 3 cm høj)
|