Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Citrontærte


6-8 personer

 

Citrontærte

Mørdej

  1. Bland hvedemel, smør, sukker og æg i en foodprocessor - eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker(og evt. lidt vand hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.

  2. Pak ind i folie og læg i køleskab mindst 1 time.

  3. Skær dejen ud i 3 mm skiver og læg dem i den smurte 30 cm-form *)

  4. Læg bagepapir og keramikkugler eller ris etc. i og forbag 15 min ved 200°. Fjern bagepapir og fyld og bag videre i 3-10 min. Den skal være gyldenbrun (mere end på billedet) og færdig.

  5. Tag tærtebunden ud.

Citronfyld

  1. Citronskallen skæres med juliennejern (det yderste gule af skallen).

  2. Citronerne fileteres (skal og hinder fjernes så man ender med både).

  3. Citronfileter, reven skal, æg, æggeblommer, sukker og piskefløde blendes godt sammen.

  4. Citronmassen hældes i den forbagte bund.

  5. Sæt tærten i den varme ovn og sluk ovnen. Lad den stå og stivne ca. 20 min.

Serveres med en klat creme fraiche/flødeskum eller solbærcoulis.

 

*) Passer til stor metalspringform (diameter 30 cm og 3 cm høj)

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 28-04-2017