|
Is, æble med karamel
Til 8 personer
Is
Karamelsovs
|
|
-
Kog (uden låg) æblemos af de skrællede og småtskårne æbler
tilsat æblemosten. Mosen skal være fin og ret tør. Smag til med sukker
(skal være syrlig og frisk). Køl helt af og fjern kanelstangen.
-
Vanillekornene skrabes ud i de 3 spsk
sukker (få
det hele med), æggeblommer tilsættes og piskes
lyst og skummende (tager ca. 2 minutter med elpisker). Pas på at piske evt.
vanillestrenge i stykker
-
Pisk fløden stiv i en anden skål
og bland de to dele med æblemosen.
-
Tænd ismaskinen og hæld blandingen i.
Efter ca. 45 min. kan isen hældes i form og stilles i fryser. (Evt. kan man
udelade ismaskine og fryse isen direkte i skålen, men man skal da røre
rundt hver halve time de første par timer for at isen ikke klumper).
-
Til karamelsovsen varmes de 200 g
sukker op i en tefalgryde under omrøring til sukkeret er flydende. Tilsæt
citronsaften og vandet (lidt ad gangen) under omrøring - pas på: det kan
sprøjte! Tilsæt vand indtil massen er godt flydende uden dog at blive
tynd.
-
Tag isen ud af fryseren og overhæld
den straks med karamellen (enten på et fad eller i portioner). Isen må
gerne være helt kold, da karamellen er varm og tør den passende op.
|