Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Is, æble med karamel


Til 8 personer

 

Is

Karamelsovs

  1. Kog (uden låg) æblemos af de skrællede og småtskårne æbler tilsat æblemosten. Mosen skal være fin og ret tør. Smag til med sukker (skal være syrlig og frisk). Køl helt af og fjern kanelstangen.

  2. Vanillekornene skrabes ud i de 3 spsk sukker (få det hele med), æggeblommer tilsættes og piskes lyst og skummende (tager ca. 2 minutter med elpisker). Pas på at piske evt. vanillestrenge i stykker

  3. Pisk fløden stiv i en anden skål og bland de to dele med æblemosen.

  4. Tænd ismaskinen og hæld blandingen i. Efter ca. 45 min. kan isen hældes i form og stilles i fryser. (Evt. kan man udelade ismaskine og fryse isen direkte i skålen, men man skal da røre rundt hver halve time de første par timer for at isen ikke klumper).

  5. Til karamelsovsen varmes de 200 g sukker op i en tefalgryde under omrøring til sukkeret er flydende. Tilsæt citronsaften og vandet (lidt ad gangen) under omrøring - pas på: det kan sprøjte! Tilsæt vand indtil massen er godt flydende uden dog at blive tynd.

  6. Tag isen ud af fryseren og overhæld den straks med karamellen (enten på et fad eller i portioner). Isen må gerne være helt kold, da karamellen er varm og tør den passende op.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017