|
Is, vaniljefløde-
Ca. 1.000 g, til 6-8 personer
-
Trin 1
-
Trin 2
-
Trin 3
-
Trin 4
|
|
Det hele tilberedes i en tefalgryde, der opvarmes i trin
efterhånden som ingredienserne tilsættes.
Forbered evt. de afvejede ingredienser i skåle, så de let
kan tilsættes.
-
Trin 1
-
Kom mælken i en tefalgryde.
-
Varm op til 30° på trin M7.
-
Trin 2
-
Tilsæt skummetmælkspulver og druesukker.
-
Varm op til 50° på trin M8 under omrøring.
-
Trin 3
-
Kom vaniljesukker og Cremodan i.
-
Varm op til 75° på trin M8 under omrøring.
-
Trin 4
-
Tag gryden af blusset.
-
Tilsæt fløde under omrøring.
-
Køl af til 5° i køleskab (tager mindst en time)
-
Kør massen på ismaskine til den bliver meget tyk (45-60
min). Tilsæt evt. smag (sirup, grøn te, frugtpure) til sidst så det blandes
godt.
Isen fryses yderligere 1 time, evt. i forme. Hvis den har været
frossen meget længere, tages den ud 10 min før servering. |