Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Pistacie/marcipansmåkager


Giver ca. 30 store småkager (8-10 cm i højden).

 

Pynt

Bagte

Med pistacieglasur


Med pistacieglasur og sølvpulver

Dej

  1. Blend pistacienødderne med mel, flormelis og salt.

  2. Tilsæt marcipan i småstykker og limeskal, og blend.

  3. Kom smørret i små tern i og blend indtil det ligner smuldredej.

  4. Tilsæt ægget og blend til det samler sig, form til en kugle.

  5. Pak dejen i film og lad den blive helt kold i køleskab (1-2 timer).

Form og bag

  1. Varm ovnen til 200º.

  2. Rul dejen til en 5 mm plade mellem to stykker bagepapir - vigtigt, at tykkelsen er jævn, så de bager ens (brug evt. to store 5 mm tykke maleromrøringspinde til at støtte kagerullen på begge sider af dejen).

  3. Udstik småkager med udstikkerjern eller med kanten af et lille tyndt glas.

  4. Fordel kagerne på 2 bageplader og bag dem i 7-8 min til de netop er brune i kanten.

  5. Køl dem helt af på rist.

Pynt (giver et sødligt/syrligt bid)

  1. Rør flormelis og limesaft sammen til en glasur.

  2. Blend pistacienødderne fint og tag 20 g af pistaciemelet op i en lille skål.

  3. Blend de sidste 5 g pistaciemel med glasuren.

  4. Smør et tyndt lag på de kolde kager.

  5. Drys med resten af pistaciemelet.

  6. Drys evt. spiseligt sølvpulver over.

 

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016