|
Pistacie/marcipansmåkager
Giver ca. 30 store småkager (8-10 cm i højden).
Pynt
|
Bagte |
Med pistacieglasur |
Med pistacieglasur og sølvpulver |
Dej
-
Blend pistacienødderne med mel, flormelis og salt.
-
Tilsæt marcipan i småstykker og limeskal, og blend.
-
Kom smørret i små tern i og blend indtil det ligner
smuldredej.
-
Tilsæt ægget og blend til det samler sig, form til en
kugle.
-
Pak dejen i film og lad den blive helt kold i køleskab
(1-2 timer).
Form og bag
-
Varm ovnen til 200º.
-
Rul dejen til en 5 mm plade mellem to stykker
bagepapir - vigtigt, at tykkelsen er jævn, så de bager ens (brug evt. to
store 5 mm tykke maleromrøringspinde til at støtte kagerullen på begge sider
af dejen).
-
Udstik småkager med udstikkerjern eller med kanten af
et lille tyndt glas.
-
Fordel kagerne på 2 bageplader og bag dem i 7-8 min
til de netop er brune i kanten.
-
Køl dem helt af på rist.
Pynt (giver et sødligt/syrligt bid)
-
Rør flormelis og limesaft sammen til en glasur.
-
Blend pistacienødderne fint og tag 20 g af pistaciemelet
op i en lille skål.
-
Blend de sidste 5 g pistaciemel med glasuren.
-
Smør et tyndt lag på de kolde kager.
-
Drys med resten af pistaciemelet.
-
Drys evt. spiseligt sølvpulver over.
|