Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Tiramisu


6-8 personer

 

  1. Start med at lave espresso lungo-kaffe (eller anden stærk kaffe) og lad den køle af.

  2. Pisk hviderne helt stive.

  3. Tilføj sukkeret til æggeblommerne i den anden skål og pisk det hvidt (tager 2-3 minutter).

  4. Pisk spiritus, citrusskal og Mascarpone i så det bliver en jævn masse.

  5. Vend forsigtigt æggehviderne og æggeblommerne i.

  6. Start med at smøre et meget tyndt lag creme i bunden af et fad (ca. 30 x 30 cm og 8-10 cm højt). Dette er ikke gjort her - men gør det nederste lag mere saftigt.

  7. Hæld kaffen i en flad skål og vend kiksene i (en ad gangen så de ikke smatter de fuldstændigt ud) og læg dem på cremen i bunden af fadet.

  8. Hæld halvdelen af massen over (drys evt. let med kakao her).

  9. Tilføj andet lag (resten af kiksene og massen) på samme måde.

  10. Læg forsigtigt film over (efter du har drysset med kakao - forhindrer filmen i at hænge for meget i) og lad desserten trække i køleskab i et døgn. Den kan holde sig et par dage på køl, men husk at den indeholder rå æg!

  11. Lige før servering drysses med kakao.

NOTE  Desserten skæres bedst med en lagkageske eller en bredbladet kniv. Server gerne espresso eller anden stærk kaffe til.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016