-
Start med at lave espresso lungo-kaffe (eller
anden stærk kaffe) og lad den køle af.
-
Pisk hviderne helt stive.
-
Tilføj sukkeret til æggeblommerne i
den anden skål og pisk det hvidt (tager 2-3 minutter).
-
Pisk spiritus, citrusskal og Mascarpone
i så det bliver en jævn masse.
-
Vend forsigtigt æggehviderne og
æggeblommerne i.
-
Start med at smøre et meget tyndt lag creme i bunden af
et fad (ca. 30 x 30 cm og
8-10 cm højt). Dette er ikke gjort her - men gør det nederste lag mere
saftigt.
-
Hæld kaffen i en flad skål og vend
kiksene i (en ad gangen så de ikke smatter de fuldstændigt ud)
og læg dem på cremen i bunden af fadet.
-
Hæld halvdelen af massen over (drys
evt. let med kakao her).
-
Tilføj andet lag (resten af kiksene og
massen) på samme måde.
-
Læg forsigtigt film over (efter du har
drysset med kakao - forhindrer filmen i at hænge for meget i) og lad
desserten trække i køleskab i et døgn.
Den kan holde sig et par dage på køl, men husk at den indeholder rå æg!
-
Lige før servering drysses med kakao.