Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Nøddekage med æblemos


10 personer
 

  • 100 g smør

  • 200 g hasselnødder (evt. halvt mandler)

  • 175 g (3 store) æg

  • 175 g sukker
  • 50 g rasp

  • 5 g (2 tsk) bagepulver

  • 15 g smør og

    20 g rasp til formen

  • 500 g æblemos (moset groft og ikke for sød)

 

Brug en 24 cm springform.

  1. Smelt smørret og lad det køle af.

  2. Blend hasselnødderne groft.

  3. Pisk æg og sukker luftigt, og pisk nødder og smør i.

  4. Bland rasp og bagepulver og bland det i dejen.

  5. Smør formen og drys med den ekstra rasp så den hænger fast i sider og bund.

  6. Bred halvdelen (350 g) af dejen ud i formen.

  7. Bag ved M170° VL i 15 min.

  8. Bred æblemosen ud i formen og dæk med resten af dejen.

  9. Bag ved M170° VL i 30 min.

Server evt. med vaniljecreme af flødeskum og skyr med 10% sukker og god vanilje. Man kan også servere syltede pærer til hvis det skal række til flere.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024