Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Stikkelsbærkompot


Giver ca. 1 liter

 

  1. Stikkelsbærrene skylles (man behøver ikke at fjerne stilk eller blomst). Bærrene her er grønne, men findes også røde (der ofte er lidt mindre sure).

  2. Flæk vaniljestangen (hvis du vil bruge den) og skrab indholdet ud i sukkeret

  3. Bærrene kommes i en gryde sammen med det vand der hænger ved

  4. Koges ved svag varme i ca. 45 min. Rør forsigtigt rundt 1-2 gange. Man kan skumme ind imellem, men det betyder ikke så meget.

  5. Til sidst tilsættes sukkeret, start med 3/4 og smag til. Rør rundt og kog op så alt sukker opløses.

  6. Hvis kompotten skal bruges til f.eks. stikkelsbærfool skal den være ret tyk: Fisk forsigtigt bærrene op med en hulske eller lignende og kog lagen ind ved god varme til den bliver meget tyk (pas på det ikke brænder på). Køl lidt af og hæld over bærrene.

  7. Køl mere af, fisk evt. vaniljestangen op og smag evt. til med mere sukker. Rør smørret i.

  8. Kom kompotten på skoldede glas. Konsistensen bør være som tynd marmelade

Smager fremragende..

  • Som marmelade på brød.

  • På pandekager.

  • Med (evt. letsødet) drænet cultura/Gaio naturel (+ evt. mandelflager)

  • Med flødeskum

  • I stikkelsbarfool.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2017  -  Opdateret 01-11-2017