-
Stikkelsbærrene
skylles (man behøver ikke at fjerne stilk eller blomst). Bærrene her er
grønne, men findes også røde (der ofte er lidt mindre sure).
-
Flæk vaniljestangen (hvis du vil bruge
den) og skrab indholdet
ud i sukkeret
-
Bærrene kommes i en gryde sammen med
det vand der hænger ved
-
Koges ved svag varme i ca. 45 min. Rør forsigtigt rundt
1-2 gange. Man kan skumme ind imellem, men det betyder ikke så meget.
-
Til sidst tilsættes sukkeret, start med
3/4 og smag til. Rør rundt og kog op så alt sukker opløses.
-
Hvis kompotten skal bruges til f.eks. stikkelsbærfool
skal den være ret tyk: Fisk forsigtigt bærrene op med en hulske eller
lignende og kog lagen ind ved god varme til den bliver meget tyk (pas på det
ikke brænder på). Køl lidt af og hæld over bærrene.
-
Køl mere af, fisk evt. vaniljestangen op og smag
evt. til med mere sukker. Rør smørret i.
-
Kom
kompotten på skoldede glas. Konsistensen
bør være som tynd marmelade