|
Vanillekranse
Ca. 80-120 kranse
|
|
-
Mandlerne smuttes: De kommes i kogende vand 30 sek. og
derefter 10 sek i iskoldt vand, hvorefter skindet kan smuttes af.
-
Mandlerne aftørres og
hakkes til groft mel (eller finthakkes i en stavblenders
foodprocessorbeholder). Hvis der er for store mandelstykker, vil de sættes
sig fast i kødmaskinen senere.
-
Mel, bagepulver og flormelis sigtes i en stor skål og
mandelmelet blandes i.
-
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og blandes
godt i melet (alle vanillestrenge skal være rørt ud).
-
Det lune, bløde smør røres i til en sammenhængende
masse (rør evt. et sammenpisket æg i, hvis dejen ikke kan holde sammen).
-
Sæt ovnen på 180º varmluft.
-
Dejen males gennem kødmaskinen (med en stjerneskive i,
men uden kniv eller hulskive) ud i en lang pølse i en spiral på f.eks. en
flad, kold tallerken med bagepapir.
-
Spiralen skæres i stykker på 8-10 cm, der samles i
ringe på bagepapir på en bageplade (ca. 3 bageplader i alt).
-
Bages ved 180º varmluft i ca. 8
minutter til de er lysebrune i kanten.
-
Afkøles helt på en rist.
NOTE Hvis dejen flyder ud i ovnen, kan man
prøve med mindre smør/sukker - eller man kan sætte dejen på køl 1/2 time før
udrulningen.
NOTE Kan opbevares i en
lufttæt beholder 1-2 uger.
|