Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Vanillekranse


Ca. 80-120 kranse

 

  1. Mandlerne smuttes: De kommes i kogende vand 30 sek. og derefter 10 sek i iskoldt vand, hvorefter skindet kan smuttes af.

  2. Mandlerne aftørres og hakkes til groft mel (eller finthakkes i en stavblenders foodprocessorbeholder). Hvis der er for store mandelstykker, vil de sættes sig fast i kødmaskinen senere.

  3. Mel, bagepulver og flormelis sigtes i en stor skål og mandelmelet blandes i.

  4. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og blandes godt i melet (alle vanillestrenge skal være rørt ud).

  5. Det lune, bløde smør røres i til en sammenhængende masse (rør evt. et sammenpisket æg i, hvis dejen ikke kan holde sammen).

  6. Sæt ovnen på 180º varmluft.

  7. Dejen males gennem kødmaskinen (med en stjerneskive i, men uden kniv eller hulskive) ud i en lang pølse i en spiral på f.eks. en flad, kold tallerken med bagepapir.

  8. Spiralen skæres i stykker på 8-10 cm, der samles i ringe på bagepapir på en bageplade (ca. 3 bageplader i alt).

  9. Bages ved 180º varmluft i ca. 8 minutter til de er lysebrune i kanten.

  10. Afkøles helt på en rist.

NOTE  Hvis dejen flyder ud i ovnen, kan man prøve med mindre smør/sukker - eller man kan sætte dejen på køl 1/2 time før udrulningen.
 

NOTE  Kan opbevares i en lufttæt beholder 1-2 uger.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016