Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Appelsin-sorbet


Giver ca. 1 liter

 

 
  1. Pres appelsinsaften og si den.

  2. Kog den op med vand, sukker og glukose.

  3. Afkøl helt (tager en time) og smag til med Grand Marnier. Sæt derefter i køleskab 1 time mere, så massen er meget kold - ellers fryser den aldrig når der er spiritus i.

  4. Hæld i ismaskinen og kør det indtil det er let stivnet, men stadig flydende.

  5. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og hæld den i (æggehviden gør sorbet lettere og mere sammenhængende).

  6. Kør på maskinen indtil massen er stivnet.

  7. Kom i en beholder der netop kan indeholde det hele, dæk med bagepapir og låg, og stil i fryseren.

Skal tages op af fryseren og stilles i køleskab 20-25 min (10-15 min ved stuetemperatur hvis man har travlt) før man kan kugle isen.

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2024  -  Opdateret 28-03-2024