|
Appelsin-sorbet
Giver ca. 1 liter
-
Pres appelsinsaften og si den.
-
Kog den op med vand, sukker og glukose.
-
Afkøl helt (tager en time) og smag til med Grand Marnier.
Sæt derefter i køleskab 1 time mere, så massen er meget kold - ellers fryser
den aldrig når der er spiritus i.
-
Hæld i ismaskinen og kør det indtil det er let stivnet,
men stadig flydende.
-
Pisk æggehviden let sammen med en gaffel og hæld den i
(æggehviden gør sorbet lettere og mere sammenhængende).
-
Kør på maskinen indtil massen er stivnet.
-
Kom i en beholder der netop kan indeholde det hele, dæk
med bagepapir og låg, og stil i fryseren.
Skal tages op af fryseren og stilles i køleskab 20-25 min
(10-15 min ved stuetemperatur hvis man har travlt) før man kan kugle isen. |