|
Rosmarinæbler med calvadosflødeskum
6 personer |
Alle vægtangivelser = klargjort vægt
|
|
|
-
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i både.
-
Bladene pilles af rosmarinkvistene og hakkes (smid stilkene væk)
-
6 spsk sukker varmes på en stor tefalpande over mellemvarme til det karamelliserer (bliver brunt og flydende)
- det må IKKE branke!, hvorefter smørret
smeltes i.
-
Tilsæt æbler og glaser under let omrøring.
-
Vend rosmarinen i og varm det igennem (rosmarinen må
ikke få for stærk/lang varme, da den så bliver for gennemtrængende og
bitter).
-
Fløden piskes stiv og blandes med
sukker og calvados.
Tallerkenanretninger serveres straks, da de varme
æblestykker ellers smelter flødeskummet helt.
Også godt med kanelsticks til.
NOTE En lidt mindre fed og lidt mere syrlig/frisk variant fås ved
at bruge græsk
yoghurt i stedet for flødeskum. |