|
Islagkage
12-16 pers (ca. 3,5 kg!). Kan evt.
laves i flere arbejdsgange op til 2 uger før.
Nøddebunde
Nougatis
Pynt
|
Tiramisu-is
|
-
Nøddebunde
-
Tænd ovnen på 125º varmluft.
-
Smut mandlerne (efter 30 sek i kogende vand).
-
Blend mandler og nødder.
-
Pisk æggehviderne næsten stive og pisk sukkeret i.
-
Vend nøddemelet i massen.
-
Tegn 1 cirkel med springformens sider på 2 stykker
bagepapir. Her er brugt en form på 24 cm (giver høj kage), men kagen er nok
nemmere at skære ud i passende stykker med en form på 28 cm (større, fladere
kage).
-
Vend bagepapiret og fordel massen på de to papirer.
-
Bag i ca. 2 timer til bundene er sprøde.
-
Lad dem køle helt af (herefter kan de gemmes i en
kagedåse en dag hvis nødvendigt).
-
Nougat-is
-
Varm mandler, sukker og vand i en tefalgryde under
omrøring, indtil sukkeret er smeltet (først bliver det gråt, og så lysebrunt) og mandlerne "popper".
-
Fordel det tyndt på bagepapir, og lad det køle helt af.
-
Blend det.
-
Bryg kaffen og lad den køle af.
-
Smelt den bløde nougat forsigtigt, og tag den af varmen
(den skal være netop flydende)
-
Pisk æggeblommer og den kolde kaffe sammen, og rør den
bløde nougat i.
-
Tilsæt den hårde, blendede nougat.
-
Pisk fløden stiv og vend den i.
-
Frys på ismaskine indtil massen så stiv, at den netop
kan smøres ud.
-
Samling
-
Sæt springformen på et (frysefast) fad og forhøj
siderne med en ring af bagepapir (10-15 cm høj).
-
Læg den ene bund nederst.
-
Smør noutgat-isen ovenpå.
-
Smør forsigtigt solbærsyltetøjet på
-
Slut af med den anden bund.
-
Tildæk helt med køkkenfilm og stil i fryseren.
-
Tiramisu-is
-
Hak chokoladen groft (ikke blend).
-
Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt (tager 5 min)
-
Rør marsalaen i mascarponen (så den bliver lidt mere
flydende), og rør det hele i æggemassen.
-
Vend chokoladen i.
-
Frys på ismaskine indtil massen så stiv, at den netop
kan smøres ud.
-
Smør Tiramisu-isen på kagen, tildæk igen og stil i
fryseren.
-
Pynt
-
Tag kagen ud af fryseren 30-60 min før servering (hvis
den skal serveres på et andet fad, bør det have været i frysen et par timer,
så kagen ikke løber ud når den tør op)
-
Hak chokoladen fint (men ikke blend)
-
Fordel chokoladen over kagen.
Server med espresso eller lignende stærk kaffe. |