|
Pekannøddetærte
8-10 personer - startes 1-2 dage før
Mørdej
Mazarinmasse
Pekannøddekaramel
|
(karamellen har fået få lang og hård varme, så den er blevet stenhård - den
skal blot koges op, så sukkeret opløses helt)
(Variation: Appelsin-mandeltærte:
|
Dag 1
-
Skrab vanillekornene ud i sukkeret og
bland så kornene fordeles.
-
Bland alt til mørdejen i en foodprocessor -
eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en
skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker/vanille (og evt. lidt vand
hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.
-
Pak ind i folie og læg i køleskab
mindst 1/2 time.
-
Tag 65 g smør ud af køleskabet, så det bliver blødt.
-
Tænd ovnen på 175°.
-
Ælt (med hænderne) marcipan og sukker sammen, og ælt
smørret i lidt ad gangen. Slut af med æggene.
-
Skær mørdejen ud i 3 mm skiver og læg
dem i formen*) (der ikke skal smøres) og tryk den fast.
-
Fyld mazarinmassen i formen og glat ud med en
paletkniv.
-
Bag tærten til den giver efter for tryk - ca. 25 min.
-
Køl af i formen mindst 3-4 timer - gerne til næste dag.
Dag 2
-
Tænd ovnen på 185°.
-
Hak pekannødderne groft.
-
Kom alt til pekannøddekaramellen
(undtagen nødderne) i en tefalgryde og kog op ved middel varme (det kan godt
tage 15-20 min) under omrøring og kog videre i 1-2 min.
-
Kom pekannødderne i og rør rundt.
-
Fordel massen over tærten fra i går, glat ud med en
paletkniv.
-
Bag 15 min ved 185°
og afkøl helt inden servering, evt. til næste dag.
*) Passer til stor
metalspringform (diameter 30 cm og 3 cm høj)
|