Forside Opskrifter Madvarer Kaffe Øl Teknikker SousVide Register
Menuer Fisk Fjerkræ Kød Grønt Tilbehør Dessert

Brød

Pekannøddetærte


8-10 personer - startes 1-2 dage før

 

Mørdej

Mazarinmasse

Pekannøddekaramel

Pekannøddetærte

(karamellen har fået få lang og hård varme, så den er blevet stenhård - den skal blot koges op, så sukkeret opløses helt)

 

 

(Variation: Appelsin-mandeltærte:

Dag 1

  1. Skrab vanillekornene ud i sukkeret og bland så kornene fordeles.

  2. Bland alt til mørdejen i en foodprocessor - eller manuelt: Hak det kolde smør i melet med en skarp plasticskraber og ælt derefter æg, sukker/vanille (og evt. lidt vand hvis det ikke kan holde sammen). Ælt så lidt som muligt.

  3. Pak ind i folie og læg i køleskab mindst 1/2 time.

  4. Tag 65 g smør ud af køleskabet, så det bliver blødt.

  5. Tænd ovnen på 175°.

  6. Ælt (med hænderne) marcipan og sukker sammen, og ælt smørret i lidt ad gangen. Slut af med æggene.

  7. Skær mørdejen ud i 3 mm skiver og læg dem i formen*) (der ikke skal smøres) og tryk den fast.

  8. Fyld mazarinmassen i formen og glat ud med en paletkniv.

  9. Bag tærten til den giver efter for tryk - ca. 25 min.

  10. Køl af i formen mindst 3-4 timer - gerne til næste dag.

Dag 2

  1. Tænd ovnen på 185°.

  2. Hak pekannødderne groft.

  3. Kom alt til pekannøddekaramellen (undtagen nødderne) i en tefalgryde og kog op ved middel varme (det kan godt tage 15-20 min) under omrøring og kog videre i 1-2 min.

  4. Kom pekannødderne i og rør rundt.

  5. Fordel massen over tærten fra i går, glat ud med en paletkniv.

  6. Bag 15 min ved 185° og afkøl helt inden servering, evt. til næste dag.

 

*) Passer til stor metalspringform (diameter 30 cm og 3 cm høj)

 
 

© Copyright www.gugge.dk  2001-2016  -  Opdateret 19-12-2016